15.7 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalVulcanii Etna ศ™i Stromboli au erupt

Vulcanii Etna ศ™i Stromboli au erupt

รŽn Italia, zona Siciliei, doi vulcani, Etna ศ™i Stromboli au erupt รฎn acelaศ™i timp รฎn Italia, iar numฤƒrul zborurilor de pe aeroportul din Catania a fost limitat.

Stromboli, cunoscut ศ™i ca โ€Farul Mediteraneiโ€ este unul dintre cei mai activi vulcani ai Italiei, acesta formeazฤƒ o insulฤƒ รฎn apropierea Siciliei. Pe lรขngฤƒ acesta vulcanul Etna ศ™i-a intensificat activitatea vulcanicฤƒ, care a รฎnceput cรขteva zile รฎn urmฤƒ.

Ambele creeazฤƒ un rรขu de lavฤƒ de-a lungul muntelui, au un nor intens de cenuศ™ฤƒ ศ™i aruncฤƒ bucฤƒศ›i incandescente au fost aruncate dintr-unul dintre cratere. Acest fenomen a determinat Protecศ›ia Civilฤƒ sฤƒ semnaleze, joi seara, o alertฤƒ roศ™ie pentru vulcanul Stromboli. Autoritฤƒศ›ile locale au decis ศ™i sฤƒ รฎnchidฤƒ temporar aeroportul din Catania, aflat la doar 30 de kilometri de conul vulcanului.

Localnicii ศ™i turiศ™tii sunt rugaศ›i sฤƒ nu se apropie de zona vulcanilor, din cauza pericolului ศ™i pentru cฤƒ nu se cunoaศ™te cum vor putea evolua erupศ›iile.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttps://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, nฤƒscutฤƒ รฎn iunie 2002, este o tรขnฤƒrฤƒ jurnalistฤƒ ศ™i specialistฤƒ รฎn comunicare din Iaศ™i, Romรขnia. A absolvit Colegiul Naศ›ional "Mihai Eminescu" din Iaศ™i ศ™i este studentฤƒ la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaศ™i. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ, unde contribuie cu articole ศ™i reportaje sฤƒptฤƒmรขnale, precum ศ™i cu ศ™tiri zilnice pe platforma online a publicaศ›iei. Iustina are experienศ›ฤƒ รฎn diverse roluri de jurnalism ศ™i PR, incluzรขnd poziศ›ia de Coordonator PR la Asociaศ›ia Studenศ›ilor Jurnaliศ™ti din Iaศ™i (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) ศ™i colaborator la newsletter-ul "Iaศ™ul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaboreazฤƒ cu NewsBox รฎncepรขnd din octombrie 2023.
Cele mai citite

TRAGEDIE: O tรขnฤƒrฤƒ de 27 de ani ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i รฎntr-un apartament din Bistriศ›a

O tรขnฤƒrฤƒ ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i, sรขmbฤƒtฤƒ searฤƒ, รฎn apartamentul lor din Bistriศ›a, รฎn urma unui apel la 112 care anunศ›a...

Maศ™inฤƒ lovitฤƒ de tren รฎn Argeศ™. ศ˜oferul a scฤƒpat cu viaศ›ฤƒ

Un bฤƒrbat de 51 de ani a fost implicat รฎntr-un accident grav รฎntr-o comunฤƒ din judeศ›ul Argeศ™, dupฤƒ ce maศ™ina sa a fost lovitฤƒ...

TRAGEDIE: O tรขnฤƒrฤƒ de 27 de ani ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i รฎntr-un apartament din Bistriศ›a

O tรขnฤƒrฤƒ ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i, sรขmbฤƒtฤƒ searฤƒ, รฎn apartamentul lor din Bistriศ›a, รฎn urma unui apel la 112 care anunศ›a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ