20.2 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalComisia Europeanฤƒ pune taxe vamale provizorii pentru vehiculele electrice pe baterii (BEV)...

Comisia Europeanฤƒ pune taxe vamale provizorii pentru vehiculele electrice pe baterii (BEV) din China

Comisia Europeanฤƒ a impus joi, dupฤƒ nouฤƒ luni de la lansarea investigaลฃiei antisubvenลฃii, taxe vamale provizorii la importurile de vehicule electrice pe baterii (BEV) din China, se aratฤƒ รฎntr-un comunicat al Executivului comunitar, potrivit ec.europa.eu.

Pe baza investigaลฃiei, Comisia Europeanฤƒ a concluzionat cฤƒ lanลฃul de producลฃie BEV din China beneficiazฤƒ de subvenลฃii incorecte, reprezentรขnd o ameninลฃare economicฤƒ pentru producฤƒtorii de vehiculele electrice pe baterii din UE. De asemenea, ancheta a analizat posibilele consecinลฃe ลŸi impactul acestor mฤƒsuri asupra importatorilor, utilizatorilor ลŸi consumatorilor de BEV din blocul comunitar.

Tarifele vamale suplimentare care se vor aplica celor trei producฤƒtori chinezi din eลŸantion sunt de 17,4% pentru automobilele BYD, de 19,9% pentru automobilele Geely ลŸi de 37,6% pentru automobilele SAIC.

Alลฃi producฤƒtori BEV din China, care au cooperat รฎn timpul investigaลฃiei ลŸi nu au fost incluลŸi รฎn eลŸantion, se vor confrunta รฎn medie cu tarifele vamale de 20,8%, iar firmelor care nu au cooperat li se vor impune tarife de 37,6%.

Durata de aplicare a taxelor este limitatฤƒ la patru luni

Taxele vamale provizorii se vor aplica din 5 iulie 2024, pentru o duratฤƒ maximฤƒ de patru luni. รŽn acest interval va fi luatฤƒ o decizie finalฤƒ privind taxe vamale definitive, รฎn urma votului statelor membre UE. Cรขnd va fi adoptatฤƒ, aceastฤƒ decizie va face taxe vamale definitive pentru o perioadฤƒ de cinci ani, a precizat Comisia Europeanฤƒ.

รŽn ultimele sฤƒptฤƒmรขni s-au intensificat consultฤƒrile cu Guvernul chinez, รฎn urma schimbului de opinii dintre Valdis Dombrovskis, vicepreลŸedintele executiv al Comisiei Europene, ลŸi ministrul chinez al Comerลฃului, Wang Wentao. Contactele continuฤƒ la nivel tehnic รฎn vederea ajungerii la o soluลฃie compatibilฤƒ cu reglementฤƒrii Organizaลฃiei Mondiale a Comerลฃului (OMC).

Turcia introduce taxe pentru vehiculele aduse din China

Turcia a anunศ›at introducerea unor taxe vamale suplimentare de 40% pentru toate vehiculele importate din China, ca parte a unei strategii de a limita importurile ศ™i de a reduce deficitul de cont curent, potrivit Reuters.
Conform unui decret prezidenศ›ial publicat sรขmbฤƒtฤƒ รฎn monitorul oficial, tariful suplimentar va fi de cel puศ›in 7.000 de dolari pentru fiecare vehicul. Noua mฤƒsurฤƒ va intra รฎn vigoare รฎncepรขnd cu data de 7 iulie.

Conform prevederilor deciziei, dacฤƒ tariful de 40% calculat din preศ›ul vehiculului importat este mai mic de 7.000 de dolari, atunci va fi aplicat tariful minim de 7.000 de dolari. รŽn anul 2023, Turcia a impus deja tarife suplimentare pentru importurile de vehicule electrice din China, cu scopul de a sprijini producศ›ia internฤƒ de automobile electrice.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Ludovic Orban: Voi fi un preลŸedinte „de multe ori surprinzฤƒtor”, prezent, implicat, simลฃitor

PreลŸedintele Forลฃa Dreptei, Ludovic Orban, ลŸi-a depus, sรขmbฤƒtฤƒ, candidatura pentru funcลฃia de preลŸedinte al Romรขniei, susลฃinut de FD, PMP, Alternativa Dreaptฤƒ ลŸi PNลข Maniu-Mihalache,...

CCR a exclus-o pe Diana ศ˜oศ™oacฤƒ din cursa pentru prezidenศ›iale

CCR a exclus-o pe Diana ศ˜oศ™oacฤƒ din cursa pentru prezidenศ›iale, menศ›inรขnd รฎnsฤƒ candidaturile lui Nicolae Ciucฤƒ ศ™i Kelemen Hunor. Votul pentru Mircea Geoanฤƒ a...

Ai putea ucide UE, spune Franศ›a. Ba nu ai putea, rฤƒspunde Germania

Macron ศ™i Scholz se รฎnfruntฤƒ din nou, pentru a contracara America protecศ›ionistฤƒ ศ™i puterea chinezฤƒ Emmanuel Macron ศ™i Olaf Scholz conduc cele mai mari douฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ