22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăEconomieTurcia introduce taxe pentru vehiculele aduse din China

Turcia introduce taxe pentru vehiculele aduse din China

Turcia a anunțat introducerea unor taxe vamale suplimentare de 40% pentru toate vehiculele importate din China, ca parte a unei strategii de a limita importurile și de a reduce deficitul de cont curent, potrivit Reuters.

Conform unui decret prezidențial publicat sâmbătă în monitorul oficial, tariful suplimentar va fi de cel puțin 7.000 de dolari pentru fiecare vehicul. Noua măsură va intra în vigoare începând cu data de 7 iulie.

Conform prevederilor deciziei, dacă tariful de 40% calculat din prețul vehiculului importat este mai mic de 7.000 de dolari, atunci va fi aplicat tariful minim de 7.000 de dolari. În anul 2023, Turcia a impus deja tarife suplimentare pentru importurile de vehicule electrice din China, cu scopul de a sprijini producția internă de automobile electrice.

Guvernul de la Ankara ia măsuri pentru a contracara inflația, care la sfârșitul lunii mai a ajuns la 75,5%, prin menținerea unor politici monetare stricte, consolidarea politicii fiscale și reducerea deficitului de cont curent.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă