30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInternaționalUn foc de artificii de pe un iaht a produs un incendiu...

Un foc de artificii de pe un iaht a produs un incendiu pe insula grecească Hydra

Un incendiu de pădure izbucnit pe insula grecească Hydra, lângă Atena, a fost declanşat vineri seara de un foc de artificii de pe un iaht, au anunţat sâmbătă pompierii, potrivit greekreporter.com.

„Incendiul, provocat de un foc de artificii de pe o ambarcaţiune, a cuprins singura pădure de pini de pe insulă, într-un loc greu accesibil şi care nu are drumuri”, au anunţat pompierii eleni pe Facebook, postând o fotografie cu locul cuprins de flăcări, stârnind revoltă pe reţelele sociale.

Incendiul a fost stins rapid şi nu mai ameninţă pădurea din Hydra.

Primarul insulei Giorgos Koukoudakis s-a declarat „revoltat că unii oameni aprind focuri de artificii într-un mod atât de iresponsabil lângă o pădure de pini”. El a afirmat la postul public de televiziune ERT că „primăria va intenta o acţiune civilă împotriva celor responsabili de izbucnirea incendiului imediat ce o anchetă preliminară va fi finalizată”.

Grecia a înăsprit recent pedepsele pentru incendiere. Autorii incendiilor pot fi condamnaţi acum la pedepse de până la 20 de ani de închisoare şi o amendă de până la 200.000 de euro.

La postul de televiziune Skai, Koukoudakis a cerut, de asemenea, autorităţilor să acţioneze, subliniind faptul că „insula nu dispune de zone anti-incendiu, nici de drumuri forestiere” care să le permită pompierilor să ajungă în anumite locuri.

VIDEO. Un incendiu de vegetație face ravagii pe insula Creta din Grecia

Un incendiu de vegetație a scăpat de sub control sâmbătă pe insula grecească Creta, iar autoritățile au ordonat evacuarea a patru așezări rezidențiale, a anunțat departamentul de pompieri, scrie Reuters.

Alimentat de vânturi puternice, incendiul s-a extins pe versanții pădurii muntoase la est de orașul Ierapetra.

Autoritățile au ordonat evacuarea preventivă a așezărilor Achlia, Galini, Agia Fotia și Mavros Kolimpos, în care locuiesc aproximativ 300 de persoane, deoarece incendiul s-a apropiat de unele locuințe.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

West Side Hallo Fest, cel mai mare festival de Halloween din țară, revine pe Insula Lacul Morii cu o ediție spectaculoasă. Pe scenă vor...

Peste o lună, Insula Lacul Morii din Sectorul 6 va deveni polul distracției din Capitală. Aici, pe o suprafață de 32.000 de metri pătrați,...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...
Ultima oră
Pe aceeași temă