27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportFotbalEURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro Tv.

După un început de joc fără mari ocazii de gol, Scott McTominay a provocat un autogol al lui Fabian Schar, care și-a deviat mingea în proprie poartă după un șut al scoțianului de la marginea careului, în minutul 13.

În minutul 26, Xherdan Shaqiri a egalat cu un gol fabulos, cu un șut frumos cu efect direct în vinclu, cu piciorul stâng, reușită care l-a ajutat să stabilească un record absolut. Elvețianul este singurul fotbalist care a marcat la ultimele șase turnee finale consecutive, trei Europene și trei Cupe Mondiale: 2014, 2016, 2018, 2020, 2022 și 2024.

Dan Ndoye a adus Elveția în avantaj, în minutul 33, dar golul său a fost anulat pentru un ofsaid. Atacantul a fost atent la o minge respinsă de apărarea scoțiană, a șutat în plasă, dar golul său nu a fost trecut pe tabelă.

Ndoye și Grant Hanley au mai ratat șanse de gol în repriza a doua, iar în minutul 82 a venit un nou gol anulat pentru ofsaid al elvețienilor. Breel Embolo l-a lobat pe portarul Gunn, după ce a scăpat singur cu el, dar reușita sa a fost anulată.

Amdouni a trimis cu capul pe lângă poartă în minutul 90, iar meciul Scoția – Elveția s-a terminat 1-1.

În urma rezultatului, Elveția a acumulat patru puncte și este pe locul doi în grupa A, după Germania, care are șase și e prima echipă calificată în optimi, în timp ce Scoția se află pe locul 3, cu un punct. Ultima e Ungaria, fără punct.

Selecţionata Germaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European

Selecţionata Germaniei a obținut calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, pe care îl găzduiește, după ce a învins Ungaria cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe Stuttgart Arena, în Grupa A. Victoria a fost obținută printr-o prestație solidă a echipei germane, care a dominat meciul și a asigurat astfel prezența sa în faza eliminatorie a competiției.

Ungaria nu a început rău partida, având prima ocazie chiar în primele secunde de joc, dar Neuer a fost inspirat și a salvat. Germania a reușit să deschidă scorul în minutul 22 al partidei, prin Musiala.

Ungaria a mai avut ocazii pe parcursul meciului, dar nu le-a fructificat. La pauză, nemții au intrat cu avantaj. Repriza a doua a fost la fel de intensă, iar Germania a reușit să înscris golul doi prin Gundogan, în minutul 67, astfel calificându-se în optimile de finală!

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Lumi paralele: cozi la ghișee cu ANAF digitalizat

Imaginează-ți două lumi care coexistă. Într-o parte, un oraș digital, luminos și modern, unde toate documentele circulă la viteza luminii, click-urile deschid porți către...

Numărul insolvențelor în România a crescut cu 8,3% în prima jumătate a anului 2024

Un studiu realizat de Coface arată că în primele șase luni ale anului 2024 s-au înregistrat 3.684 de noi insolvențe, marcând o creștere de...

Se vor monta camere de luat de vederi în Defileul Jiului, pentru a stopa aruncarea deșeurilor

Autoritățile din județul Gorj au decis să instaleze camere de supraveghere în Parcul Național „Defileul Jiului” pentru a combate problema abandonării deșeurilor. Această inițiativă...
Ultima oră
Pe aceeași temă