19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăPoliticăÎn Timiș, PSD și PNL au luat majoritatea mandatelor

În Timiș, PSD și PNL au luat majoritatea mandatelor

BEC Timiș a prezentat raportul final după încheierea procesului electoral: PNL și PSD au luat majoritatea mandatelor de aleși locali.

“PSD și PNL au luat un număr enorm de posturi de consilieri local și ar trebui să conducă județul lejer: PSD – 406 mandate în Timiș, PSD – 325 mandate. AUR a adunat 146 de mandate, va fi, cu siguranță, arbitrul vieții politico-administrative în următorii partu ani, iar Alianța Dreapta Unită 100 de mandate. Sub umbrela Alianței PSD PNL cele două au mai obținut 79 de mandate, UDMR atrăgând 28 de mandate de consilier local. Alianța Timișoara Unită e menționată cu cele 13 mandate de la Timișoara, cu unul mai puțin decât necesarul pentru majoritate,” scrie Ziua de vest.

La votul pentru desemnarea primarilor, s-au prezentat la urne 309.251 de cetățeni, fiind înregistrate 8.617 voturi nule. Surprinzător pentru unii, PNL a obținut la primari cele mai multe voturi, adică 59.579 voturi, desigur aici a contat enorm voturile obținute de perdantul Nicolae Robu la Timișoara. PSD s-a oprit la 54.082 voturi, Alianța Timișoara Unită (n.r. Dominic Fritz) 53.070 voturi, Alianța PSD PNL – 47.551 voturi, Alianța Dreapta Unită – 22.677 voturi, AUR – 20.214 voturi, independenții – 15.084 voturi. Cei mai mulți primari din Timiș vor fi social-democrați, 43, liberali 38. Alianța PSD PNL a ”numărat” 9 mandate, Alianța Dreapta Unită – 3, doi fiind candidați independenți. AUR și SOS nu au câștigat niciun mandat de primar.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă