27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc se roagă mereu: „ Doamne, dă-mi simțul umorului”

Papa Francisc se roagă mereu: „ Doamne, dă-mi simțul umorului”

Papa Francisc, care spune că se roagă în mod regulat „Doamne, dă-mi simţul umorului”, se va întâlni cu comedianţi din întreaga lume, inclusiv cu actriţa americană Whoopi Goldberg, pe 14 iunie, a anunţat sâmbătă Vaticanul, relatează Reuters, preluat de news.ro.

Mai târziu, în aceeaşi zi, Papa Francisc va participa la summitul şefilor de stat din G7, cele şapte mari democraţii ale lumii, care are loc la Puglia.

Vaticanul a publicat o listă lungă de actori care sunt aşteptaţi să se întâlnească vinerea viitoare cu Papa Francisc, printre care se numără comediantul britanic Stephen Merchant – co-scenarist şi co-regizor al serialului de comedie TV „The Office” -, prezentatorul american de talk-show-uri nocturne Conan O’Brien şi comediantul italian Lino Banfi.

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că încercarea de a impune o viziune uniformă favorizează frustrarea și violența, scrie Reuters.

Adresându-se unei adunări pentru pace într-un amfiteatru roman din orașul Verona, în nordul Italiei, Papa a spus că oamenii trebuie să învețe cum să gestioneze conflictele înainte ca acestea să scape de sub control, dar și să recunoască faptul că a avea opinii diferite este sănătos.

„O societate fără conflicte este o societate moartă. O societate care ascunde conflictele este o societate sinucigașă. O societate care înfruntă conflictele este o societate a viitorului”, a declarat Papa în fața celor aproximativ 12.500 de persoane adunate în arena antică.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....
Ultima oră
Pe aceeași temă