31.5 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSportFotbalNe încălzim cu Bulgaria și Liechtenstein. România, ultimele teste înainte de EURO...

Ne încălzim cu Bulgaria și Liechtenstein. România, ultimele teste înainte de EURO 2024

România pregătește participarea la EURO 2024 cu amicalele împotriva Bulgariei și Liechtensteinului, care se dispută astăzi și vineri pe Stadionul Steaua din Capitală.

Selecționerul Edward Iordănescu a prefațat partida amicală pe care România o dispută în această seară pe teren propriu contra Bulgariei, penultimul test înaintea participării la turneul final al Campionatului European din Germania.

Acesta a făcut o serie de declarații în cadrul conferinței de presă dinaintea meciului de pe Stadionul Steaua. Iordănescu a precizat că România va întâlni un adversar care a crescut mult ca valoare în ultima perioadă. „Bulgaria e o echipă în perioada de tranziţie, de reconstrucţie, dar uitaţi-vă pe ultimele rezultate. Au schimbat antrenorul şi apoi au produs un 2-2, cu Ungaria, apoi un 2-2 cu Serbia. Este un test care ne va provoca, dar asta ne-am dorit, sper să răspundem cu eficienţă”, a spus Edward Iordănescu.

Acesta a completat: „Facem ultimii paşi către un turneu final mult aşteptat, e un moment pentru care am muncit. Am făcut eforturi şi sacrificii, e un moment pe care îl pregătim cu maximum de entuziasm, bucurie, dar, în acelaşi timp, cu o doză de mare de responsabilitate, pentru că e trecerea la următorul nivel”.

Iordănescu a vorbit și despre modul cum pot compensa tricolorii lipsa experienței la turneele finale. „Este clar că la turneul final suntem cei mai lipsiţi de experienţă internaţională din grupa noastră. Trebuie să compensăm cu energie, cu suflet mare şi în acelaşi timp trebuie să fim pregătiţi pentru fiecare moment în parte. Fiecare moment va fi o provocare, trebuie să pregătim echipa pentru ca impactul pe care îl vom resimţi acolo să fie folosit în mod constructiv”, a punctat acesta.

La turneul final al Campionatului European din Germania, România va face parte din Grupa E, alături de Ucraina, Belgia şi Slovacia.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...
Ultima oră
Pe aceeași temă