7.7 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒCNAIR รฎncepe proiectarea ศ™i execuศ›ia autostrฤƒzii Alternativa Techirghiol

CNAIR รฎncepe proiectarea ศ™i execuศ›ia autostrฤƒzii Alternativa Techirghiol

Compania Naลฃionalฤƒ de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marลฃi, 23 aprilie, la Agenลฃia Naลฃionalฤƒ pentru Achiziลฃii Publice (ANAP), documentaลฃia de atribuire a contractului pentru proiectarea ลŸi execuลฃia autostrฤƒzii Alternativa Techirghiol, a anunลฃat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit ziare.com.

โ€Pas important pentru construcลฃia unei noi autostrฤƒzi: Alternativa Techirghiol (30,6 km)! CNAIR a transmis, astฤƒzi (marลฃi, n.r.), la ANAP documentaลฃia de atribuire a contractului pentru proiectarea ลŸi execuลฃia acestei autostrฤƒzi, care prevede o perioadฤƒ de realizare de 48 de luni (12 luni proiectare ลŸi 36 de luni execuลฃie)โ€, a scris ministrul de resort pe pagina sa de Facebook.

Noua autostradฤƒ va asigura, prin nodul Cumpฤƒna, legฤƒtura Autostrฤƒzii BucureลŸti-Constanลฃa (A2) ลŸi a Centurii Constanลฃa (A4), cu sudul litoralului romรขnesc (รฎn apropiere de Mangalia) ลŸi va reprezenta o alternativฤƒ modernฤƒ la DN 39 (drum naลฃional foarte aglomerat รฎn perioada sezonului estival), subliniazฤƒ acesta.

Traseul Alternativei Techirghiol va facilita accesul la localitฤƒลฃile Agigea, Topraisar, Techirghiol, Eforie, Tuzla, 23 August.

Potrivit directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, pe traseul autostrฤƒzii vor fi construite inclusiv 31 poduri/pasaje/viaducte, 6 parcฤƒri, un centru de รฎntreลฃinere ลŸi coordonare ลŸi un punct de sprijin.

โ€Proiectul prevede ลŸi plantarea a 85 de hectare de perdele forestiereโ€, a scris Pistol pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Grindeanu promite cฤƒ autostrada de centurฤƒ va fi gata la finalul anului 2026

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, estimeazฤƒ cฤƒ Autostrada de centurฤƒ a Bucureศ™tiului, A0, va fi gata pรขnฤƒ la finalul anului 2026.

Ministrul Grindeanu a fฤƒcut acest anunศ› รฎn ziua de 17 noiembrie 2023, รฎntr-o postare pe internet.

โ€œConform termenelor contractuale, pe A0, Autostrada de Centurฤƒ Bucureศ™ti, cu o lungime totalฤƒ de 100,7 km, trebuie sฤƒ putem circula pรขnฤƒ la finalul anului 2026โ€, a scris ministrul Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a fฤƒcut aceastฤƒ precizare dupฤƒ ce, รฎn ziua de 17 noiembrie, a fฤƒcut o vizitฤƒ pe ศ™antierele Autostrฤƒzii de Centurฤƒ a Capitalei (A0), pe Sectorul de Nord.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Meta concediazฤƒ zeci de angajaศ›i pentru utilizarea necorespunzฤƒtoare a tichetelor de masฤƒ

Meta a concediat recent peste 20 de angajaศ›i din biroul sฤƒu din Los Angeles, dupฤƒ ce aceศ™tia au folosit tichetele de masฤƒ รฎn valoare...

Meta concediazฤƒ zeci de angajaศ›i pentru utilizarea necorespunzฤƒtoare a tichetelor de masฤƒ

Meta a concediat recent peste 20 de angajaศ›i din biroul sฤƒu din Los Angeles, dupฤƒ ce aceศ™tia au folosit tichetele de masฤƒ รฎn valoare...

Nicolae Ciucฤƒ spune cฤƒ va cere prelungirea termenului pentru PNRR cu cel puศ›in doi ani

Preศ™edintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, a anunศ›at cฤƒ va solicita extinderea termenului de implementare a Planului Naศ›ional de Redresare ศ™i Rezilienศ›ฤƒ (PNRR) cu cel puศ›in...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ