20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportFotbalUniversitatea Craiova, matematic în play-off! Oltenii au câștigat pe terenul Petrolului

Universitatea Craiova, matematic în play-off! Oltenii au câștigat pe terenul Petrolului

Universitatea Craiova a învins-o în deplasare pe Petrolul Ploieşti, cu scorul de 3-2, în etapa cu numărul 28 a Ligii 1. Oltenii și-au asigurat astfel calificarea în play-off.

Oltenii au venit la Ploiești determinați și au deschis scorul în minutul 32 prin Jovan Markovic, din pasa lui Alexandru Mitriţă. Ştefan Baiaram a dublat avantajul oaspeților în minutul 40, servit excelent de marcatorul primului gol.

Petrolul a redus din diferenţă în finalul primei reprize, prin fundaşul Marian Huja (45+1), după un corner executat de Jair. Gicu Grozav a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj în minutul 47, dar a fost insuficient. Baiaram a realizat dubla în minutul 59, iar Andrei Ivan a irosit un penalty (minutul 83), acordat după consultarea VAR.

În prelungiri, oltenii au rămas în zece oameni, după ce fundaşul Basilio Ndong a fost eliminat pentru lovirea cu cotul în piept a lui Albin Berisha, decizie luată după ce arbitrul Coza a văzut reluările video.

Grație acestui succes, Universitatea Craiova și-a asigurat prezența în play-off.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tribunalul Vaslui a decis! Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a menţinut, vineri, măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. „În...

Mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României. „Cu bucurie în suflete, celebrăm Ziua Independenței Naționale...

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă