19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalUniversitatea Craiova, matematic în play-off! Oltenii au câștigat pe terenul Petrolului

Universitatea Craiova, matematic în play-off! Oltenii au câștigat pe terenul Petrolului

Universitatea Craiova a învins-o în deplasare pe Petrolul Ploieşti, cu scorul de 3-2, în etapa cu numărul 28 a Ligii 1. Oltenii și-au asigurat astfel calificarea în play-off.

Oltenii au venit la Ploiești determinați și au deschis scorul în minutul 32 prin Jovan Markovic, din pasa lui Alexandru Mitriţă. Ştefan Baiaram a dublat avantajul oaspeților în minutul 40, servit excelent de marcatorul primului gol.

Petrolul a redus din diferenţă în finalul primei reprize, prin fundaşul Marian Huja (45+1), după un corner executat de Jair. Gicu Grozav a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj în minutul 47, dar a fost insuficient. Baiaram a realizat dubla în minutul 59, iar Andrei Ivan a irosit un penalty (minutul 83), acordat după consultarea VAR.

În prelungiri, oltenii au rămas în zece oameni, după ce fundaşul Basilio Ndong a fost eliminat pentru lovirea cu cotul în piept a lui Albin Berisha, decizie luată după ce arbitrul Coza a văzut reluările video.

Grație acestui succes, Universitatea Craiova și-a asigurat prezența în play-off.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă