15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăInternaționalPapa și-a anulat toate întâlnirile de sâmbătă. Suveranul Pontif are gripă

Papa și-a anulat toate întâlnirile de sâmbătă. Suveranul Pontif are gripă

Papa Francisc și-a anulat toate întâlnirile de sâmbătă deoarece s-a îmbolnăvit de gripă. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Vaticanului. Papa are o formă ușoară de gripă, au mai spus ei, potrivit Reuters, preluat de jurnalul.ro.

Papa Francisc și-a anulat întâlnirile de sâmbătă din cauza gripei ușoare, a anunțat Vaticanul prin intermediul unui comunicat.

Pontiful în vârstă de 87 de ani ține audiențe regulate cu oficialii Vaticanului sâmbăta, dar participă și la întâlniri private.

Papa a avut mai multe probleme de sănătate în ultimele luni și a fost forțat să anuleze o călătorie planificată la întâlnirea COP28 din Dubai.

VIDEO. Papa Francisc și-a revenit. Suveranul pontif a suferit o inflamație pulmonară acută în urmă cu 2 săptămâni

Papa Francisc s-a simțit suficient de bine pentru a citi rugăciunea Angelus de la o fereastră a Vaticanului cu vedere spre Piața Sfântul Petru, vorbind, pentru prima dată, fără ajutor, de când a suferit o inflamație pulmonară acută în urmă cu două săptămâni.

Suveranul pontif, care împlinește 87 de ani la sfârșitul acestei luni, a cerut colaboratorilor să îl ajute să citească rugăciunile și mesajele sale în ultimele săptămâni, iar săptămâna trecută a anulat o călătorie planificată la summitul COP28 privind clima din Dubai, din ordinul medicului, după gripă acută și o problemă pulmonară.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sfârșit de drum pentru Djokovic la Roma. Sârbul a fost eliminat de locul 32 mondial

Novak Djokovic a fost eliminat din turneul ATP Masters 1.000 de la Roma și a constituit una dintre surprizele majore ale competiției. Cu toate...

Companiile chinezești câștigă mai multe licitații pentru explorarea petrolului și gazelor din Irak

Companiile din China au câștigat încă cinci oferte pentru explorarea zăcămintelor de petrol și gaze din Irak, a declarat duminică ministrul irakian al petrolului,...

VIDEO. Semimaratonul Bucureștiului, câștigat de atletul kenyan Alex Nzioka Matata

Cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti a fost câștigată de atletul kenian Alex Nzioka Matata, care a parcurs cei 21 de km într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă