12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Papa Francisc și-a revenit. Suveranul pontif a suferit o inflamație pulmonară...

VIDEO. Papa Francisc și-a revenit. Suveranul pontif a suferit o inflamație pulmonară acută în urmă cu 2 săptămâni

Papa Francisc s-a simțit suficient de bine pentru a citi rugăciunea Angelus de la o fereastră a Vaticanului cu vedere spre Piața Sfântul Petru, vorbind, pentru prima dată, fără ajutor, de când a suferit o inflamație pulmonară acută în urmă cu două săptămâni.

Suveranul pontif, care împlinește 87 de ani la sfârșitul acestei luni, a cerut colaboratorilor să îl ajute să citească rugăciunile și mesajele sale în ultimele săptămâni, iar săptămâna trecută a anulat o călătorie planificată la summitul COP28 privind clima din Dubai, din ordinul medicului, după gripă acută și o problemă pulmonară.

Marcând sărbătoarea catolică a Immaculatei Concepții, Papa a apărut la fereastra Palatului Apostolic purtând un palton alb întreg. El a stat în picioare pe toată durata scurtei rugăciuni Angelus recitată duminica și la toate sărbătorile sfinte. De asemenea, a zâmbit și a salutat mulțimea din piață.

La un moment dat, acesta a părut să tușească foarte scurt și nu a făcut nicio referire la starea sa de sănătate în timpul apariției sale.

În cursul zilei de vineri, Papa este așteptat să viziteze biserica Santa Maria Maggiore din Roma și, de asemenea, să se roage și să depună flori la baza unei statui a Madonei din centrul orașului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă