14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalPapa și-a anulat toate întâlnirile de sâmbătă. Suveranul Pontif are gripă

Papa și-a anulat toate întâlnirile de sâmbătă. Suveranul Pontif are gripă

Papa Francisc și-a anulat toate întâlnirile de sâmbătă deoarece s-a îmbolnăvit de gripă. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Vaticanului. Papa are o formă ușoară de gripă, au mai spus ei, potrivit Reuters, preluat de jurnalul.ro.

Papa Francisc și-a anulat întâlnirile de sâmbătă din cauza gripei ușoare, a anunțat Vaticanul prin intermediul unui comunicat.

Pontiful în vârstă de 87 de ani ține audiențe regulate cu oficialii Vaticanului sâmbăta, dar participă și la întâlniri private.

Papa a avut mai multe probleme de sănătate în ultimele luni și a fost forțat să anuleze o călătorie planificată la întâlnirea COP28 din Dubai.

VIDEO. Papa Francisc și-a revenit. Suveranul pontif a suferit o inflamație pulmonară acută în urmă cu 2 săptămâni

Papa Francisc s-a simțit suficient de bine pentru a citi rugăciunea Angelus de la o fereastră a Vaticanului cu vedere spre Piața Sfântul Petru, vorbind, pentru prima dată, fără ajutor, de când a suferit o inflamație pulmonară acută în urmă cu două săptămâni.

Suveranul pontif, care împlinește 87 de ani la sfârșitul acestei luni, a cerut colaboratorilor să îl ajute să citească rugăciunile și mesajele sale în ultimele săptămâni, iar săptămâna trecută a anulat o călătorie planificată la summitul COP28 privind clima din Dubai, din ordinul medicului, după gripă acută și o problemă pulmonară.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă