Ca urmare a lansării inițiativei de modificare sau schimbare a Constituției României, propusă de Blocul Suveranist Român – BSR, diplomatul de carieră Pavel Șuian a reacționat, declarând că e momentul discutării schimbării formei de guvernământ și trecerea la o nouă Monarhie, cu un rege sau o regină din Casa Imperială japoneză.
“Întrucât constat că politicienii români în loc să stingă focul care le arde casa se gândesc la modificarea constituției. Această idee a fost relansată din nou, de către Blocul Suveranist Român. Nu modificarea constituției este urgența, ci înlocuirea clasei politice, iar după aceea convenirea noului regim politic prin acceptarea unei noi monarhii. Doar pe locul trei urmează nevoia unei noi constituții,” ne-a declarat Pavel Șuian.
“După ce stingem focul și avem un președinte, un parlament și un guvern, mai bune decât cele avute în ultimii 34 de ani, va trebui să discutăm regimul politic din România, să decidem să reinstaurăm o nouă monarhie și după aceea vom modifica și constituția pentru a o pune în acord cu această decizie,” a mai spus domnia sa.
citește și: Donald Trump câștigă voturile republicanilor “pas cu pas”
„Un suveran japonez ar putea reda poporului român demnitatea pierdută”
Diplomatul a scris în cartea Manifestul Renașterii Naționale, apărută anul trecut, că este apriori necesar, ca în primul mandat al viitorului președinte, Mișcarea Națională de Renaștere (MNR) să inițieze o dezbatere națională cu privire la regimul politic din România. Această mișcare va lansa propunerea ca România să devină monarhie cu un rege sau o regină din Casa Imperială a Japoniei. El crede că prin ultimele acțiuni ale Casei Regale Române, aceasta și-a compromis șansele de a fi o alternativă la regimul semiprezidențial.
“Un monarh din casa imperială a Japoniei, cu o conduită deasupra oricărei suspiciuni, cu un prestigiu fără egal în lume, le-ar putea readuce românilor speranța în renașterea națională. Un astfel de monarh ar fi singura soluție ca viitorul șef al statului să fie o garanție că el nu se va comporta ca un marinar inspirat de bordelurile din porturile lumii, sau ca un om de mică statură morală pentru care scopul vieții este lenea, turismul și servirea propriei sale neveste,” a mai comentat Pavel Șuian.
Pavel Șuian este un fost diplomat român, care a scris mai multe cărți despre puterile asiatice. A lucrat în Elveția, la Misiunea ONU. În prezent, realizează o serie de interviuri cu personalități românești la Prima News.
Monarhia japoneză este condusă de „Casa imperială japoneză” sau „Dinastia Yamato,” fiind cea mai veche monarhie ereditară din lume care mai există. Împăratul Jimmu a fondat dinastia în anul 600 Î.H. De atunci, se cunosc 125 de împărați legitimi.