9.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăPoliticăRomânia are nevoie de o nouă Monarhie, cu un rege sau o...

România are nevoie de o nouă Monarhie, cu un rege sau o regină din Casa Imperială a Japoniei – propune un diplomat român

Ca urmare a lansării inițiativei de modificare sau schimbare a Constituției României, propusă de Blocul Suveranist Român – BSR, diplomatul de carieră Pavel Șuian a reacționat,  declarând că e momentul discutării schimbării formei de guvernământ și trecerea la o nouă Monarhie, cu un rege sau o regină din Casa Imperială japoneză.

Întrucât constat că politicienii români în loc să stingă focul care le arde casa se gândesc la modificarea constituției. Această idee a fost relansată din nou, de către Blocul Suveranist Român. Nu modificarea constituției este urgența, ci înlocuirea clasei politice, iar după aceea convenirea noului regim politic prin acceptarea unei noi monarhii. Doar pe locul trei urmează nevoia unei noi constituții,” ne-a declarat Pavel Șuian.

“După ce stingem focul și avem un președinte, un parlament și un guvern, mai bune decât cele avute în ultimii 34 de ani, va trebui să discutăm regimul politic din România, să decidem să reinstaurăm o nouă monarhie și după aceea vom modifica și constituția pentru a o pune în acord cu această decizie,” a mai spus domnia sa.

citește și: Donald Trump câștigă voturile republicanilor “pas cu pas”

“Un suveran japonez ar putea reda poporului român demnitatea pierdută”

Diplomatul a scris în cartea Manifestul Renașterii Naționale, apărută anul trecut, că este apriori necesar, ca în primul mandat al viitorului președinte, Mișcarea Națională de Renaștere (MNR) să inițieze o dezbatere națională cu privire la regimul politic din România. Această mișcare va lansa propunerea ca România să devină monarhie cu un rege sau o regină din Casa Imperială a Japoniei. El crede că prin ultimele acțiuni ale Casei Regale Române, aceasta și-a compromis șansele de a fi o alternativă la regimul semiprezidențial.

“Un monarh din casa imperială a Japoniei, cu o conduită deasupra oricărei suspiciuni, cu un prestigiu fără egal în lume, le-ar putea readuce românilor speranța în renașterea națională. Un astfel de monarh ar fi singura soluție ca viitorul șef al statului să fie o garanție că el nu se va comporta ca un marinar inspirat de bordelurile din porturile lumii, sau ca un om de mică statură morală pentru care scopul vieții este lenea, turismul și servirea propriei sale neveste,” a mai comentat Pavel Șuian.

Pavel Șuian este un fost diplomat român, care a scris mai multe cărți despre puterile asiatice. A lucrat în Elveția, la Misiunea ONU. În prezent, realizează o serie de interviuri cu personalități românești la Prima News.

Monarhia japoneză este condusă de „Casa imperială japoneză” sau „Dinastia Yamato,” fiind cea mai veche monarhie ereditară din lume care mai există. Împăratul Jimmu a fondat dinastia în anul 600 Î.H. De atunci, se cunosc 125 de împărați legitimi.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
00:01:00

Rusia îl condamnă pe un militant pentru drepturile omului și laureat al premiului Nobel

Veteranul activist pentru drepturile omului, Oleg Orlov, a fost condamnat marți (27 februarie), de către un tribunal din Moscova, la doi ani și jumătate...

eurodeputații adoptă o listă extinsă de infracțiuni și sancțiuni

Marți, Parlamentul European a aprobat noi reguli privind infracțiunile ecologice și sancțiunile aferente, extinzând lista de acțiuni penale și intensificând pedepsele pentru încălcările...

Iuliana Demetrescu, în brigada finalei Ligii Națiunilor la fotbal feminin

Arbitrul român Iuliana Demetrescu va face parte din brigada care va conduce finala mare a Ligii Națiunilor la fotbal feminin, dintre Spania și Franța,...
Ultima oră
Pe aceeași temă