15 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăRadu Georgescu: modificările fiscale și noile taxe vor fi suportate de populație

Radu Georgescu: modificările fiscale și noile taxe vor fi suportate de populație

Modificările fiscale şi noile taxe vor fi suportate de populaţie şi se vor traduce în scăderea puterii de cumpărare şi în scăderea, a declarat Radu Georgescu, managing partner, CFO Network, la ZF Live, potrivit ziarulprofit.ro.

Modificările fiscale şi taxele noi care au intrat în vigoare de la începutul anului 2024 vor fi suportate, într-un final, de cetăţeni şi vor duce la o scădere a puterii de cumpărare şi, implicit, la o scădere a consumului, este de părere Radu Georgescu, managing partner al CFO Network, potrivit mediafax.

„Din toate aceste modificări fiscale, statul doreşte să atragă 20 de miliarde de lei, adică ia de la populaţie, direct sau indirect, 20 de miliarde de lei pentru a-şi acoperi deficitul bugetar. Aceste 20 de miliarde sunt suportate de populaţie. Astfel, 20 de miliarde de lei o să treacă din sectorul privat, de la populaţie, către stat, iar asta o să însemne de fapt un consum mai mic, pentru că o să iasă din consum aceşti bani“, a spus Radu Georgescu în cadrul ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business.

Anul 2024 aduce circa 44 de modificări fiscale care sunt legate inclusiv de regimul de impozitare a microîntreprinderilor, TVA, impozit pe profit, impozitarea tichetelor de masă şi chirii. Radu Georgescu susţine că fondurile care ar veni la stat din aceste modificări fiscale şi taxe noi nu ar fi suficiente pentru a acoperi deficitul bugetar.

Măsuri fiscale care vor intra în vigoare de la 1 noiembrie

Pachetul de modificări fiscale a fost promulgat și apoi publicat în Monitorul Oficial. Ceea ce înseamnă că de la 1 noiembrie, adică de miercuri, deja intră în vigoare o parte dintre măsuri, în timp ce altele vor intra în vigoare din ianuarie.

De la 1 noiembrie, se poate încasa cash în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană juridică.

Potrivit proiectului mai sunt interzise încasările fragmentate în numerar de la beneficiari pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry, precum și fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare este mai mare de 1.000 lei, respectiv de 2.000 lei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un sfert din liniile STB vor circula pe trasee modificate în acest weekend

Majoritatea troleibuzelor, un sfert din tramvaie și o parte semnificativă din autobuze vor circula pe trasee modificate în acest weekend (11 și 12 mai...

România, a doua cea mai rapidă evoluție economică din UE, după Polonia

În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val...

Cum alegi mobila de dormitor: Ghid complet pentru o amenajare eficientă și confortabilă

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere din casa ta. Este locul unde petreci o mare parte a timpului, unde te odihnești și...
Ultima oră
Pe aceeași temă