13.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăVideoVIDEO. Trupele ucrainene se antrenează în Polonia pentru războiul dur de iarnă

VIDEO. Trupele ucrainene se antrenează în Polonia pentru războiul dur de iarnă

Pe un câmp acoperit de zăpadă din vestul Poloniei, soldații ucraineni sunt antrenați în războiul de tranșee, cu doar câteva zile înainte de a fi trimiși pe front în războiul contra Rusiei.

Reuters s-a numărat printre organizațiile media invitate săptămâna aceasta să urmărească antrenamentul, care a fost efectuat de soldați din Polonia, Franța și Belgia, în Wedrzyn, la aproximativ 40 de kilometri de granița cu Germania.

Potrivit unui soldat ucrainean, majoritatea soldaților nu au nicio experiență militară anterioară.

“Ei bine, cei mai mulți dintre ei au început să lucreze fără niciun fel de experiență. Acum, acești oameni pot să manevreze cu tact, să îndeplinească sarcini specifice, să comunice eficient și să transmită informații prin intermediul aparatelor de radio. În consecință, ei sunt pregătiți”, a spus el.

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, obținând controlul asupra a aproape o cincime din teritoriul său, contraofensiva ucraineană lansată în iunie nu a reușit încă să obțină un progres major.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Guvernul discută Programul Național de Reformă pe anul 2024

Guvernul Ciolacu are pe ordinea de zi a ședinței din 9 mai 2024 un Memorandum pentru "Aprobarea Programului Național de Reformă 2024", elaborat conform...

Criză de teste de sarcină în localitățile rămase fără păcănele

Ilustrație: Marian Avramescu Legea prin care a fost interzisă prezența păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori se poate dovedi o...

Creditele ipotecare au crescut cu 29% în primul trimestru din 2024

Creditele ipotecare noi acordate în primele trei luni ale acestui an au totalizat aproximativ 1,1 miliarde de euro la nivel naţional, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă