17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiGimnastul Andrei Muntean s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Gimnastul Andrei Muntean s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Gimnastul Andrei Muntean s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-a clasat pe locul 30 în calificările la individual compus, duminică, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Anvers.

Andrei Muntean a obţinut biletul pentru Paris pe baza criteriului FIG prin care primii 8 sportivi din clasamentul individual care nu sunt calificaţi cu echipa vor concura anul viitor la Jocurile Olimpice, precizează Federaţia Română de Gimnastică pe pagina sa de Facebook.

Muntean s-a clasat pe locul 30 cu 80.665 puncte şi va fi a patra rezervă în finala de la individual compus la Anvers. El va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după Rio 2016.

România a ajuns la 55 de sportivi calificaţi la JO 2024.

Echipa masculină a României, care ratase încă de sâmbătă calificarea la JO 2024, s-a clasat în cele din urmă pe locul 22.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă