16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăȘtirile zileiCei îndoliați se adună după incendiul de la o nuntă din Irak

Cei îndoliați se adună după incendiul de la o nuntă din Irak

Cei îndoliați s-au adunat miercuri (27 septembrie) la un cimitir, pentru a-i înmormânta pe cei dragi care au murit la incendiul produs la o nuntă, din orașul Hamdaniya, din Irak, potrivit Reuters.

Incendiul, care a ucis peste 100 de persoane, a izbucnit într-un oraș creștin care supraviețuise ocupației Statului Islamic. În acest timp ce autoritățile au anunțat o anchetă asupra incendiului.

Supraviețuitorii au spus că sute de oameni au fost la sărbătoarea nunții, care a urmat unei slujbe bisericești anterioare, iar incendiul a început la aproximativ o oră de la eveniment, când rachetele de lumină au aprins o decorație a tavanului în timp ce mirii dansau.

Viceguvernatorul provinciei Ninive, Hassan al-Allaf, a declarat pentru Reuters că 113 persoane au fost confirmate ca moarte. Șeful filialei Semilunii Roșii din provincie a spus că numărul morților nu este definitiv, dar că „depășește sutele de răniți și zeci de morți”.

VIDEO: Peste 100 de morți într-un incendiu la o sală de nunți din Irak

Peste 100 de persoane au fost ucise și 150 rănite într-un incendiu izbucnit la o nuntă în districtul Hamdaniya din provincia irakiană Ninive, în urma căruia protecția civilă a căutat supraviețuitori în scheletul carbonizat al clădirii până în primele ore ale zilei de miercuri.

Viceguvernatorul din Ninive, Hassan al-Allaq, a declarat pentru Reuters că 113 persoane au fost confirmate ca fiind decedate, iar presa de stat a anunțat că numărul morților se ridică la cel puțin 100, iar 150 de persoane au fost rănite.

Incendiul a sfâșiat o mare sală de evenimente din regiunea de nord-est după ce au fost aprinse focuri de artificii în timpul petrecerii, a declarat apărarea civilă locală, potrivit presei de stat.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...
Ultima oră
Pe aceeași temă