13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaGermania a trimis din nou Ucrainei echipamente militare

Germania a trimis din nou Ucrainei echipamente militare

Germania a furnizat Ucrainei echipamente militare suplimentare, fiind în topul furnizorilor de tehnică militară pentru aceasta din întreaga lume.

Armata germană le-a transferat forţelor militare ucrainene două sisteme antiaeriene cu rază scurtă de acţiune de tip Iris-T, zece aparate radar de tip GO12 şi 4.000 de grenade.

“Le mulţumim mult partenerilor germani pentru sistemele Iris-T”, a reacţionat Andrei Iermak, şeful Cancelariei prezidenţiale de la Kiev, potrivit epicnews.ro.

Germania este al doilea furnizor de asistenţă militară acordată Ucrainei, după Statele Unite ale Americii. Doar în cursul acestui an, Germania a furnizat Ucrainei armament în valoare de 5,4 miliarde de euro. 

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă