13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăVideoMai mulți morți în alunecările de teren din Himalaya indiană

Mai mulți morți în alunecările de teren din Himalaya indiană

S-au înregistrat mai mulți morți după alunecările de teren din Himalaya indiană ce au afectat regiunea în weekend.

Ploile torenţiale din Himalaya din India au declanşat alunecări de teren în weekend, care au ucis cel puţin 18 persoane, zeci de persoane fiind blocate sau dispărute, au declarat oficialii luni (14 august), potrivit Reuters.

Ploile neobișnuit de abundente și topirea ghețarilor au adus inundații mortale în munții Indiei, dar și la vecinii Pakistan și Nepal, în ultimul ani sau chiar în ultimii doi ani, oficialii guvernamentali dând din ce în ce mai mult vina pe schimbările climatice.

Imaginile de televiziune din statul indian Himachal Pradesh au arătat case turtite de alunecări de teren, autobuze și mașini agățate pe marginea prăpastiei, după ce drumurile au cedat, iar sute de oameni erau la locurile de salvare, în timp ce lucrătorii de lq urgență se luptau să curețe resturile.

Rapoarte despre mai multe victime au continuat să vină luni, în timp ce ministrul-șef a inspectat o parte din pagube.

Ploile torenţiale au făcut „mlaştină” din nordul Indiei, ucigând cel puţin 22 de persoane

Ploile torențiale din nordul Indiei au ucis cel puţin 22 de persoane, dar au provocat și alunecări de teren şi inundaţii fulgerătoare în regiune, au declarat luni (10 iulie) autorităţile şi presa locală, potrivit Reuters.

Școlile din New Delhi au fost închise după ce ploile abundente au lovit capitala națională în weekend, iar autoritățile din statele himalayene Himachal Pradesh și Uttarakhand le-au cerut oamenilor să nu se aventureze din case decât dacă este necesar.

Multe districte din Himachal Pradesh au avut parte de o lună de precipitații, într-o zi în weekend, a declarat un înalt oficial al departamentului de vreme.

Ploile torențiale au făcut o mlaștină din nordul Indiei, iar inundațiile devastatoare au dărâmat un pod și au măturat mai multe case

Inundațiile fulgerătoare au doborât un pod și au măturat case, în timp ce autoritățile au folosit elicoptere pentru a salva oamenii blocați pe drumuri și pe podurile ce au rezistat intemperiilor.

Delhi, Punjab și Himachal Pradesh au primit până acum 112%, 100% și 70% mai multe precipitații decât media din actualul sezon musonic care a început la 1 iunie, potrivit departamentului.

Ploile torențiale au făcut acum prăpăd în nordul Indiei, dar și alte zone sunt afectate frecvent în această țară de aceste intemperii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă