20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăBogdan Badea, președinte al Hidroelectrica, și Karoly Borbely, membru al consiliului de...

Bogdan Badea, președinte al Hidroelectrica, și Karoly Borbely, membru al consiliului de supraveghere au cumpărat acțiuni ale companiei

Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, și Karoly Borbely, preşedintele comitetului de strategie şi IPO şi membru al consiliului de supraveghere din cadrul Hidroelectrica, au cumpărat acțiuni Hidroelectrica (H2O) și în prima zi de tranzacționare a companiei, după ce au participat, ca investitori, și la IPO.

Bogdan Badea a cumpărat 3.394 de acţiuni H2O la un preţ mediu de 111,4107 lei pe acțiune, în valoare de 378.128 le, iar Karoly Borbely a cumpărat 1.000 de acţiuni la un preţ de 110 lei pe unitate.

Cei doi au cumpărat acțiuni H2O, și în oferta derulată de Fondul Proprietatea, dând un semnal de încredere privind compania pe care o conduc.

Ambii au cumpărat acțiuni în primele zile de IPO, beneficiind de discountul acordat investitorilor de retail, după cum reiese dintr-un raport transmis Bursei de Valori București.

Astfel, Badea a cumpărat 1.606 acțiuni, la 100,88 lei/ unitate, de aproximativ 32.000 de euro, iar Borbely a luat 713 acțiuni, de 14.000 de euro.

Hidroelectrica a intrat la tranzactionare, pe 12 iulie, dupa incheierea celui mai mare IPO realizat la Bursa de Valori Bucuresti in valoare de 1.9 miliarde euro.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Descoperă aromele delicioase ale bucătăriei: Rețete senzaționale cu Pui și Creveți pentru când ai nevoie de ceva ușor

Bucătăria este un loc magic în care se întâlnesc aromele, texturile și gusturile pentru a crea experiențe culinare de neuitat. Două ingrediente versatile și...
Ultima oră
Pe aceeași temă