4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒEconomieEconomie internฤƒPremierul Ciolacu, OMV Petrom ศ™i Romgaz prezintฤƒ proiectul Neptun Deep

Premierul Ciolacu, OMV Petrom ศ™i Romgaz prezintฤƒ proiectul Neptun Deep

Premierul Marcel Ciolacu va prezenta, รฎn dimineaศ›a zilei de joi, 22 iunie 2023, o declaraศ›ie publicฤƒ referitoare la proiectul Neptun Deep.

Neptun Deep va realiza exploatarea gazelor din Marea Neagrฤƒ. Zฤƒcฤƒmรขntul se aflฤƒ la 160 de kilometri de ศ›ฤƒrmul romรขnesc. Primele cantitฤƒศ›i de gaz din Neptun Deep ar putea fi livrate รฎn anul 2027. Teoretic, Romรขnia ar putea deveni cel mai important producฤƒtor de gaze din UE.

Declaraศ›ia premierului Ciolacu va fi prezentatฤƒ la Palatul Victoria la ora 10, a anunศ›at Guvernul Romรขniei. La eveniment vor participa ศ™i reprezentanศ›i ai companiilor OMV Petrom ศ™i Romgaz.

Luni, premierul avusese o รฎntรขlnire cu Alfred Stern, CEO OMV AG, ศ™i Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Dupฤƒ declaraศ›ia premierului referitoare la Neptun Deep, la Palatul Victoria se va desfฤƒศ™ura o ศ™edinศ›ฤƒ de Guvern.

Amintim cฤƒ, รฎn noiembrie 2022, ศ™i preศ™edintele Iohannis prezentase un punct de vedere cu privire la Neptun Deep. La acel moment, ศ™eful statului se รฎntรขlnise cu o delegaลฃie a OMV Petrom, condusฤƒ de preลŸedintele Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern.

Chiar preศ™edintele Iohannis susศ›ine proiectul Neptun Deep

„PreลŸedintele Klaus Iohannis a reiterat importanลฃa strategicฤƒ a acestui proiect pentru Romรขnia ลŸi a solicitat conducerii OMV รฎnceperea cรขt mai rapidฤƒ a exploatฤƒrilor offshore รฎn cadrul perimetrului deลฃinut de Romgaz ลŸi OMV Petrom, avรขnd รฎn vedere cฤƒ legea offshore este una favorabilฤƒ ลŸi se aflฤƒ รฎn vigoare”, anunศ›a Administraศ›ia Prezidenศ›ialฤƒ. La รฎntรขlnirea cu ศ™eful statului, conducerea OMV a prezentat stadiul proiectului, asumรขndu-ศ™i angajamentul de a adopta decizia finalฤƒ de investiลฃie la mijlocul anului 2023.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  TwitterFacebook ศ™i Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experienศ›ฤƒ ca jurnalist de peste 20 de ani, atรขt รฎn presa scrisฤƒ cรขt ศ™i online. A รฎnceput sฤƒ lucreze รฎn presฤƒ la ziarul Azi, รฎn anul 1993, รฎn perioada รฎn care era รฎncฤƒ student. Ulterior a lucrat la Adevฤƒrul, Gรขndul ศ™i Green Report. La โ€œRomรขnia liberฤƒโ€, Mihai Diac lucreazฤƒ din anul 2015. รŽn paralel cu activitatea jurnalisticฤƒ, Mihai Diac ศ™i-a completat ศ™i pregฤƒtirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Naศ›ional de Apฤƒrare ศ™i cursul de pregฤƒtire a jurnaliศ™tilor pentru zone de rฤƒzboi. Printre acศ›iunile sale de documentare jurnalisticฤƒ s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman ศ™i al fregatei romรขneศ™ti Regina Maria, precum ศ™i cele din Afganistan, Irak, Transnistria ศ™i Georgia.
Cele mai citite

Pensionare anticipatฤƒ pentru romรขnii care locuiesc รฎn zone poluate

Un proiect legislativ, adoptat tacit de Senat, reintroduce aceastฤƒ pensionare anticipatฤƒย  De la 1 septembrie, noua Lege a pensiilor a รฎnlocuit-o pe cea anterioarฤƒ ศ™i...

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ