18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăȘtirile zileiPreședintele ucrainean Zelenski se întâlnește cu premierul italian Meloni

Președintele ucrainean Zelenski se întâlnește cu premierul italian Meloni

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit sâmbătă (13 mai) cu premierul italian Giorgia Meloni, în prima sa călătorie în Italia de la invadarea Rusiei în februarie anul trecut, potrivit Reuters.

Pe Twitter, Zelenski și-a numit vizita în Italia și la Vatican „O vizită importantă pentru apropierea victoriei Ucrainei!”

Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu premierul italian Meloni și l-a asigurat de sprijinul constant și necondiționat al Italiei

Meloni l-a vizitat pe Zelenski la Kiev în februarie pentru a-l asigura de sprijinul continuu al Italiei pentru Ucraina, în ciuda faptului că unii dintre aliații ei, în special fostul prim-ministru Silvio Berlusconi, au legături strânse, de lungă durată cu Moscova.

Întâlnirea cu papa este de așteptat să fie cea mai importantă parte din timpul petrecut de Zelenski în Italia. L-a întâlnit anterior pe Papa la Vatican în 2020 și cei doi au avut mai multe conversații telefonice de la începutul războiului.

Giorgia Meloni nu-și asumă nici o responsabilitate pentru naufragiul ambarcațiunii din sudul Italiei

Sub focul criticilor, prim-ministrul italian Giorgia Meloni a respins sâmbătă orice responsabilitate a guvernului său în naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi care s-a soldat cu cel puţin 69 de morţi în sudul Italiei, relatează AFP.

„Situaţia este simplă şi în acelaşi timp tragică: nu am primit nicio sesizare de urgenţă de la Frontex”, a declarat ea în cadrul unui briefing de presă de la Abu Dhabi, pe marginea unei vizite în Emiratele Arabe Unite.

Justiţia italiană anchetează asupra unei eventuale sosiri prea târzii a salvatorilor la locul naufragiului unei ambarcaţiuni cu migranţi duminică, în largul Crotone (Calabria), al cărei bilanţ a crescut sâmbătă la 69 de morţi, după descoperirea cadavrului unui copil de circa 3 ani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă