15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportFotbalDe neoprit! Erling Haaland a „zdrobit” un nou record în Premier League

De neoprit! Erling Haaland a „zdrobit” un nou record în Premier League

Atacantul norvegian Erling Haaland a marcat al 35-lea său gol în Premier League, împotriva lui West Ham, și a depășit recordul deținut de Alan Shearer și Andy Cole.

Manchester City a învins-o cu scorul de 3-0 pe West Ham, iar Erling Haaland și-a trecut din nou numele pe tabelă. Grație acestei reușite, vârful norvegian a ajuns la 35 de goluri înscrise în campionat și a devenit cel mai prolific marcator dintr-un sezon de Premier League.

Haaland i-a depășit astfel pe Andy Cole și Alan Shearer, care marcaseră câte 34 de goluri în sezoanele 1993/1994 și 1994/1995, pentru Newcastle, respectiv Blackburn.

Există totuși o mare diferență. În acei ani, în prima ligă engleză evoluau 22 de echipe, ceea ce le-a oferit patru meciuri în plus. Shearer a fost titular în toate cele 42 de meciuri din sezonul 1994/1995, în timp ce Andy Cole a ratat două jocuri în sezonul 1993/1994.

Aflat la sezonul de debut în fotbalul englez, Haaland a stabilit noua bornă în doar al 31-lea său meci disputat pentru City.

În total, atacantul de 22 de ani are 51 de goluri marcate pentru Manchester City în toate competițiile. Norvegianul este primul jucător legitimat la o echipă engleză care înscrie peste 50 de goluri într-un singur sezon din 1931, doborând recodul deținut de Tom Waring.

Dacă va continua în acest ritm, Haaland are șanse să doboare recordul all-time pentru cele mai multe goluri reușite într-un singur sezon în fotbalul englez, deținut de Dixie Dean. Acesta marca 60 de goluri în 1928.

Norvegianul a impresionat și în tricoul Borussiei Dortmund. Transferat în iarna lui 2019 de la Red Bull Salzburg, Haaland a fost printre cei mai prolifici atacanți din istoria grupării germane. În cele 89 de meciuri disputate pentru Dortmund, acesta a reușit să marcheze 86 de goluri.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rușii presează și avansează în regiunea Harkov din Ucraina

Forţele ruse au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au obţinut câştiguri tactice semnificative, conform antena3.ro. Lupte grele...

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, în urma unei plângeri depuse de un membru al echipei de...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...
Ultima oră
Pe aceeași temă