17.1 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒEconomieEconomie internฤƒCe spune Daea, dupฤƒ discuศ›iile cu fermierii care au protestat รฎn faศ›a...

Ce spune Daea, dupฤƒ discuศ›iile cu fermierii care au protestat รฎn faศ›a Ministerului Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarant cฤƒ a discutat cu fermierii care au protestat astฤƒzi รฎn faศ›a sediului ministerului pe care รฎl conduce ศ™i cฤƒ รฎi susศ›ine pe aceศ™tia.

โ€Sunt alฤƒturi de fermieri, de fiecare datฤƒ am dat sprijinul necesar. Este un moment greu รฎn care conflictul armat ศ™i zฤƒngฤƒnitul armelor de lรขngฤƒ ศ›ara noastrฤƒ a creat probleme deosebite prin acest flux de cereale ศ™i a pus รฎntr-o situaศ›ie extrem de grea pe cei care au valorificat la preศ›uri mici datoritฤƒ cerealelor din Ucraina. Cerealele trebuiau sฤƒ ajungฤƒ doar acolo unde destinaศ›ia era foarte clarฤƒ, unde populaศ›ia este dependentฤƒ de import. Le-am zis fermierilor sฤƒ intre toศ›i la discuศ›ia cu ministrul pentru cฤƒ aศ™a este normal.

Mi-au zis problemele, le-am spus clar ce facem, le-am explicat pe larg cฤƒ acele sume care au venit รฎn prima tranศ™ฤƒ se pun รฎn miศ™care imediat, pentru cฤƒ ieri a apฤƒrut รฎn Monitorul Oficial sumele mici dar vor ajunge la fermierii afectaศ›i. Ministerul Agriculturii a mai pus 10 milioane pe lรขngฤƒ cele 10 milioane de la UE ศ™i am publicat actul normativ care stabileศ™teโ€ฆ Nu se dฤƒ niciun cent pentru comercianศ›ii de cereale, ci tot sprijinul se duce spre fermieri care au cereale.

Sฤƒ se introducฤƒ mฤƒsuri de restricศ›ii la vamฤƒ, prin taxe vamale, sฤƒ se creeze mecanisme de monitorizare ca sฤƒ ศ™tim ce cantitate de cereale existฤƒ รฎn drum spre ศ›ฤƒrile din vecinฤƒtatea conflictului armat. Dacฤƒ ศ™tim cฤƒ avem un efect negativ, atunci sฤƒ vinฤƒ automat sprijin pentru ศ›ฤƒrile afectate. Noi รฎnvรขrtim situaศ›ia asta extrem de grea รฎn jurul unei decizii pe care a luat-o Comisia ศ™i, ridicรขnd taxele vamale, practic Ucraina a intrat pe piaศ›a unicฤƒ a UEโ€, a declarant Daea, รฎn faศ›a sediului Ministerului Agriculturii.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  TwitterFacebook ศ™i Google News!

Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Mihail Muศ™oiu lucreazฤƒ รฎn presa centralฤƒ din anul 2008. Din anul 2018 lucreazฤƒ la โ€œRomรขnia liberฤƒโ€. A absolvit Facultatea de Jurnalism ศ™i ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii din cadrul Universitฤƒศ›ii din Bucureศ™ti. Deศ›ine un master รฎn Cercetare รฎn ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii. Este, de asemenea, profesor pentru รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขntul primar ศ™i preศ™colar.
Cele mai citite

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...

Planศ™eul din Piaศ›a Unirii intrฤƒ รฎn reconstrucศ›ie totalฤƒ

Nicuศ™or Dan nu vrea sฤƒ รฎnchidฤƒ circulaศ›ia รฎn zona Piaศ›a Unirii, รฎn timp ce primarul sectorului 4 este de altฤƒ pฤƒrere Lucrฤƒrile de la planลŸeul...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ