7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăEconomieEconomie internăCe spune Daea, după discuțiile cu fermierii care au protestat în fața...

Ce spune Daea, după discuțiile cu fermierii care au protestat în fața Ministerului Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarant că a discutat cu fermierii care au protestat astăzi în fața sediului ministerului pe care îl conduce și că îi susține pe aceștia.

”Sunt alături de fermieri, de fiecare dată am dat sprijinul necesar. Este un moment greu în care conflictul armat și zăngănitul armelor de lângă țara noastră a creat probleme deosebite prin acest flux de cereale și a pus într-o situație extrem de grea pe cei care au valorificat la prețuri mici datorită cerealelor din Ucraina. Cerealele trebuiau să ajungă doar acolo unde destinația era foarte clară, unde populația este dependentă de import. Le-am zis fermierilor să intre toți la discuția cu ministrul pentru că așa este normal.

Mi-au zis problemele, le-am spus clar ce facem, le-am explicat pe larg că acele sume care au venit în prima tranșă se pun în mișcare imediat, pentru că ieri a apărut în Monitorul Oficial sumele mici dar vor ajunge la fermierii afectați. Ministerul Agriculturii a mai pus 10 milioane pe lângă cele 10 milioane de la UE și am publicat actul normativ care stabilește… Nu se dă niciun cent pentru comercianții de cereale, ci tot sprijinul se duce spre fermieri care au cereale.

Să se introducă măsuri de restricții la vamă, prin taxe vamale, să se creeze mecanisme de monitorizare ca să știm ce cantitate de cereale există în drum spre țările din vecinătatea conflictului armat. Dacă știm că avem un efect negativ, atunci să vină automat sprijin pentru țările afectate. Noi învârtim situația asta extrem de grea în jurul unei decizii pe care a luat-o Comisia și, ridicând taxele vamale, practic Ucraina a intrat pe piața unică a UE”, a declarant Daea, în fața sediului Ministerului Agriculturii.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă