20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Rusul Bout, eliberat din închisoare, se alătură unui partid ultranaționalist

VIDEO: Rusul Bout, eliberat din închisoare, se alătură unui partid ultranaționalist

Viktor Bout, traficantul de arme rus eliberat din Statele Unite în cadrul unui schimb de prizonieri cu Brittney Griner, s-a alăturat unui partid politic ultranaționalist.

Celebrul traficant de arme rus Viktor Bout, eliberat de Statele Unite în schimbul lui Brittney Griner, s-a alăturat acum unui partid ultranaționalist loial Kremlinului. Partidul Liberal Democrat, în ciuda numelui său, promovează o ideologie dură.

Acesta dorește ca Rusia să recucerească țările din fosta Uniune Sovietică.

Într-un videoclip postat pe Telegram, liderul partidului, Leonid Slutsky, îi mulțumește lui Bout pentru că s-a alăturat la ceea ce el numește “cel mai bun partid politic din Rusia”.

Bout a fost arestat în urma unei vânători de oameni la nivel mondial și a petrecut 14 ani în închisoarea americană pentru trafic de arme, spălare de bani.

El s-a întors la Moscova după schimbul de locuințe joia trecută (8 decembrie).

Partidul la care se alătură a fost un concurent serios pentru putere în anii 1990.

Acum, acesta oferă o opoziție simbolică blocului de guvernământ Rusia Unită, în timp ce susține Kremlinul în majoritatea problemelor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum alegi mobila de dormitor: Ghid complet pentru o amenajare eficientă și confortabilă

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere din casa ta. Este locul unde petreci o mare parte a timpului, unde te odihnești și...

Cum alegi scaunul de birou pentru copii?

Școala online a fost pentru mult timp o normalitate în lumea celor mici. Tocmai de aceea, improvizarea unui birou acasă a devenit o prioritate...

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă