După alegerile de duminică din Brazilia, presa mainstream a anunțat un miracol electoral. Un fost pușcăriaș (ca să vorbim în termenii tefeliști) a câștigat alegerile prezidențiale, în dauna președintelui conservator.
Când am anunțat că bătrânul “putinist” Luiz Inácio „Lula” da Silva, fondatorul Partidului Muncitorilor (El Partido de los Trabajadores, autodeclarat progresist), a revenit la putere, toți au sărit ca arși. Am făcut și eu un trick & treat de Halloween. Dar plasa e rară și nu mulți s-au prins în ea.
Victoria, vorba unui prieten, e à la Pirus. Încă una ca asta și socialiștii brazilieni ai lui Soros sunt terminați.
Lula de Pădure sau despre cum progresismul face dintr-un lustruitor de pantofi președinte
Conservatorul Jair Bolsonaro n-a reușit să obțină un al doilea mandat prezidențial.
Lula a adunat 50,83% din totalul voturilor valide, în timp ce 49,17 % din voturi au mers către Bolsonaro.
Lula da Silva – pe românește Lula de Pădure – este un câștigător fără colegi. Păi, cum așa? Nu-l mai are pe George Soros alături?
Tânărul socialist brazilian – tânăr față de Soros – a împlinit recent 77 de ani. După cum vedeți, trendul american al gerontofililor la putere se extinde, precum ultima molimă indusă.
A condus Brazilia între 2003 și 2011, dar acuzația de corupție l-a înlăturat de la putere. A fost înlocuit cu Dilma Rouseff, o colegă de partid.
De ce susținem că Lula de Pădure e o imensă păcăleală? Putin s-a și grăbit să-i transmită indefinitul mesaj “să avem o colaborare constructivă.”
Grava eroare a lui Bolsonaro
În primul tur al alegerilor prezidențiale, desfășurat în urmă cu trei săptămâni, Silva a adunat aproape 48 la sută din voturi, în timp ce Bolsonaro 43,6 la sută. Între cele două tururi, președintele în exercițiu a recuperat teren. Nu se știe cine l-a învățat pe Bolsonaro să provoace scandal în confruntarea directă. A ridicat tonul și și-a coborât cota electorală.
Din 1985 încoace, toți președinții au avut două mandate. Jair Bolsonaro a guvernat doar o singură tură.
Susținerea republicanilor americani n-a fost suficientă
Bolsonaro a fost puternic susținut de republicanii din SUA, dar rata inflației, sărăcirea populației, toate au dus la orientarea electoratului spre candidatul împachetat în aura de salvator. Oamenii săraci s-au dus după fenta sorosistă. Au ales un “tânăr bătrân revoluționar.” Dacă spunem că victoria lui e de Halloween, corecții politic ne vor acuza că batjocorim jocul democratic și statul de drept.
citește și: Reindustrializarea – răspunsul potrivit la vreme de război
Nu toată planeta s-a dus după fenta schimbării la față a Lulei de Pădure, care din oportunism politic s-a dat cu biserica catolică, susținând, contra doctrinei sale, că nu e de acord cu avortul.
Pentru noi, campaign-eri de vocație, trucurile și vrăjelile electorale ale politrucilor sunt bine cunoscute. Scopul le scuză mijloacele.
Cum de au votat brazilienii un corupt?
Dar de ce presa mondială și-a luat lula-n brațe? Pentru că sponsorii Partidului Muncitorilor din Brazilia se plimbă pe Langley, colt cu piațeta unde, deobicei vara, se organizează petreceri samba.
Dacă știu să facă ceva bine demonii de azi e să zăpăcească lumea. Guvernarea mondială devine tot mai mult o himeră. Dar posesorii de telecomandă creează avataruri. Și lumea vrea să fie păcălită. Așa e instruită de instrumentiștii sistemelor de comandă prin rețelele de socializare. Hiperbola neaoșă românească „are o gură cât o șură” a biruit și în Brazilia, pentru că magii întunericului nu vor să se predea.
În aprilie 2018, Bolsanaro a reușit să-l bage pe Lula, cu ajutorul “justiției independente”, la închisoare, după acuzarea de corupție în „Operațiunea Spălătorie de mașini” („Lava Jato”), notează the Washington Post.
Decizia instanței a venit la câteva zile după ce “The Intercept” a publicat dezvăluiri conform cărora judecătorul Moro a colaborat cu procurorii în cazul fostului președinte, încălcând regulile procesului echitabil. Lula a fost eliberat în noiembrie 2019, după ce a petrecut 580 de zile în închisoare.
Lula de Pădure l-a omenit pe Soros cu moșii în Mato Grosso
Lula este ceea ce numim noi un revoluționar de profesie, care nu-și uită părinții fondatori.
Crescut într-o familie de analfabeți în timpul dictaturii militare, a lustruit pantofi, a fost cărăuș și băiat în casă. Prin anii ’80, fiind bun de gură, a fost ajutat să-și facă un sindicat și apoi un partid. În anul 2003, sprijinit puternic de rețea, ajunge președinte. Neuitându-și finanțatorul, l-a ajutat pe George Soros să achiziționeze la preț mic 150.000 de hectare în Mato Grosso pentru a planta trestie de zahăr, în vederea obținerii ethanolului, printr-un proces de producție de biomasă. Pentru că în SUA, avea o taxă vamală de 56 de cenți/galon, Lula da Silva l-a rugat pe președintele SUA, George Bush jr, în timpul vizitei sale din Brazilia, din anul 2007, să-i reducă lui Soros taxele. Conform Reuters, șeful administrației americane de atunci l-a îndemnat să facă lobby în Congres.
Pacifist sau progresist?
Lula de Pădure a avut, în timpul campaniei electorale, un mesaj pacifist legat de războiul din Ucraina. El ar vrea începerea negocierilor. Pentru cei cu neuronii făcuți franjuri de propagandă, el e un putinist. Până și păsările mele au învățat că cireșele japoneze nu-s ce trebuie.
Luiz Inácio „Lula” da Silva e doar o săgeată în inima unui stat care a fondat BRICS, o alternativă la civilizația euroatlantică. Nu poate face nimic. Senatul și Congresul sunt dominate de conservatorii lui Jair Bolsonaro.
La Brasilia s-a comis un schimb pașnic de putere.
Lula Balula nu e decât un avatar al Noii Ordini ghepardiene a “Minunatei lumi noi.”
Vocile lumii
Bruno Cava
Eseist brazilian
“Spre deosebire de trecut, când s-a ciocnit deschis cu elitele, de data aceasta, Lula da Silva s-a prezentat drept candidatul sistemului, ca un „Biden brazilian”, este de părere Bruno Cava, editorialist brazilian, preluat de Al Jazeera.