18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalRusia dă afară opt diplomați greci în maxim opt zile

Rusia dă afară opt diplomați greci în maxim opt zile

Rusia a declarat opt diplomati greci „personae non gratae” si le-a dat un termen de opt zile pentru a parasi tara, a anuntat luni Ministerul rus de Externe, citat de The Guardian.

Ministerul de Externe a declarat ca l-a convocat pe ambasadorul grec pentru a protesta fata de ceea ce a numit „cursul de confruntare al autoritatilor grecesti fata de Rusia, inclusiv furnizarea de arme si echipamente militare regimului de la Kiev”, conform protv.md.

De asemenea, ministerul a declarat ca a protestat fata de o decizie a Greciei de a declara un grup de diplomati rusi „personae non gratae”.

Scandal de spionaj între Rusia și NATO. 8 ofițeri ruși au fost expulzați de la sediul Alianței

NATO a retras acreditarea a opt membri ai misiunii Rusiei la sediul Alianţei care erau ”ofiţeri de informaţii ruşi nedeclaraţi”, a anunţat miercuri o oficialitate NATO, potrivit Reuters.

”De asemenea, putem confirma că am redus la 10 numărul posturilor pe care Federaţia Rusă le poate acredita la NATO”, a precizat reprezentantul organizaţiei nord-atlantice.

”Politica NATO faţă de Rusia rămâne consecventă. Ne-am consolidat descurajarea şi apărarea ca răspuns la acţiunile agresive ale Rusiei, deşi în acelaşi timp rămânem deschişi pentru un dialog substanţial”, a adăugat el.

La scurt timp, Moscova a reacţionat, declarând că va răspunde la decizia NATO de a expulza opt diplomaţi ruşi despre care Alianţa susţine că erau ofiţeri de informaţii nedeclaraţi, a afirmat parlamentarul rus Leonid Sluţki, citat de Interfax, conform agerpres.ro.

Sluţki este preşedintele comisiei pentru afaceri internaţionale a camerei inferioare a parlamentului rus.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă