27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSănătateOMS: “Peste 900 de cazuri de hepatită acută au fost raportate la...

OMS: “Peste 900 de cazuri de hepatită acută au fost raportate la copii”

Treizeci și trei de țări au raportat până în prezent 920 de cazuri de hepatită acută severă la copii, cu 270 de cazuri în plus față de luna mai, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

OMS a precizat că jumătate dintre cazurile probabile au fost înregistrate în regiunea europeană, inclusiv 267 din Marea Britanie, în timp ce o treime dintre cazuri au fost înregistrate în Statele Unite, scrie Reuters.

Autoritățile sanitare la nivel mondial au investigat creșterea misterioasă a cazurilor grave de hepatită – sau inflamație a ficatului – la copiii mici. Epidemia a fost raportată pentru prima dată în aprilie în Marea Britanie și de atunci a afectat zeci de alte țări.

Oficialii americani din domeniul sănătății spun că infecția cu adenovirus, un virus comun în copilărie, este principala ipoteză pentru aceste cazuri.

Cele mai recente date ale OMS au fost actualizate la 22 iunie și excludeau patru țări în care cazurile raportate nu au fost încă clasificate.

Dintre cele 422 de cazuri în care sunt disponibile informații legate de sex și vârstă, aproape jumătate au apărut la bărbați, majoritatea având sub 6 ani, potrivit raportului.

OMS a precizat că 45 de copii cu hepatită acută au avut nevoie de transplanturi de ficat, iar 18 decese au fost înregistrate, majoritatea în regiunea Americilor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cutremur în România, cu magnitudinea 4,1 

Un cutremur de intensitate medie, având magnitudinea de 4,1 pe scara Richter, a avut loc marți după-amiază, la ora 18:32, în județul Buzău, conform...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...
Ultima oră
Pe aceeași temă