14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăTurism în pandemie. Poiana Brașov, ocupată aproape în totalitate

Turism în pandemie. Poiana Brașov, ocupată aproape în totalitate

Sezonul de iarnă a adus în Poiana Braşov, un procent de ocupare a camerelor de 90%, însă acum se așteaptă la pierderi, în situația în care nu se vor ridica restricțiile impuse în contextul pandemiei.

,,Orice restricţii ne afectează şi toate se reflectă în gradul de ocupare. E drept, pe linie hotelieră nu au existat restricţii, dar au existat pe gradul de ocupare în restaurante sau referitoare la spa-uri.

Toate acestea au afectat activitatea. Pe de altă parte, mai e și certificatul verde, care, la rândul său afectează venirea unor turiști.

Am avut un sezon de iarnă cu un grad de ocupare destul de ridicat, însă urmează o primăvară în care, dacă vom fi privați de evenimente, fie ele corporatiste ori private, care menţineau activitatea până la începutul sezonului de vară – în iunie-iulie. Așadar ridicarea restricţiilor este extrem de importantă pentru menţinerea activităţii.

Pierderile au fost drastice – aceste activităţi reprezentau 90% din extrasezon şi, mai mult, a lipsit și incoming-ul pentru că lumea s-a ferit să mai circule şi nici nu a avut dreptul să o facă”, a spus Roxana Cojocea, președintele Asociației de Turism Poiana Brașov.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă