13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăEconomieEconomie internăTurism în pandemie. Poiana Brașov, ocupată aproape în totalitate

Turism în pandemie. Poiana Brașov, ocupată aproape în totalitate

Sezonul de iarnă a adus în Poiana Braşov, un procent de ocupare a camerelor de 90%, însă acum se așteaptă la pierderi, în situația în care nu se vor ridica restricțiile impuse în contextul pandemiei.

,,Orice restricţii ne afectează şi toate se reflectă în gradul de ocupare. E drept, pe linie hotelieră nu au existat restricţii, dar au existat pe gradul de ocupare în restaurante sau referitoare la spa-uri.

Toate acestea au afectat activitatea. Pe de altă parte, mai e și certificatul verde, care, la rândul său afectează venirea unor turiști.

Am avut un sezon de iarnă cu un grad de ocupare destul de ridicat, însă urmează o primăvară în care, dacă vom fi privați de evenimente, fie ele corporatiste ori private, care menţineau activitatea până la începutul sezonului de vară – în iunie-iulie. Așadar ridicarea restricţiilor este extrem de importantă pentru menţinerea activităţii.

Pierderile au fost drastice – aceste activităţi reprezentau 90% din extrasezon şi, mai mult, a lipsit și incoming-ul pentru că lumea s-a ferit să mai circule şi nici nu a avut dreptul să o facă”, a spus Roxana Cojocea, președintele Asociației de Turism Poiana Brașov.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...

Fermierii români renunță să mai folosească îngrășăminte, Faliment sigur

În România, devine tot mai greu pentru fermierii mici să facă agricultură, iar o mare parte dintre ei se îndreaptă către faliment, dacă...

Lupta lui Donald Trump cu infernul

Azi e Super Thuesday pentru Republicanii americani. Ziua e importantă pentru că deja o duzină de state au optat pentru candidatul lor la președinția...
Ultima oră
Pe aceeași temă