14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialIrina Begu a ratat calificarea în finala turneului de la Sankt Petersburg,...

Irina Begu a ratat calificarea în finala turneului de la Sankt Petersburg, dar merge la Dubai

Irina Begu a fost învinsă în semifinala turneului de la Sankt Petersburg de sportiva greacă Maria Sakkari (7 WTA), favorita numărul 1 a competiției. Begu va fi recompensată cu 39.000 dolari americani și 185 puncte WTA.

Calificarea în semifinală i-a adus Irinei Begu o prezență directă pe tabloul principal al turneului de la Dubai. Ea a fost învinsă în semifinală, la capătul a trei seturi, cu 6-4, 6-7 (4), 6-4, după un meci foarte disputat ce a durat 3 ore și 7 minute.

Irina Begu s-a oprit în semifinalele turneului de la Sankt Petersburg, cedând prima serviciul

Românca a fost prima care și-a cedat serviciul în primul set, la 4-3 pentru Sakkari și, chiar dacă l-a recuperat imediat după aceea, sportiva greacă a reușit să se impună pe final cu 6-4.

În setul secund, Begu și Sakkari au mers cap la cap, până la 6-6, sportiva română impunându-se în tiebreak la 4, conform sport.hotnews.ro.

Setul decisiv a înregistrat 7 break-uri din 10 game-uri jucate, cu unul în plus pentru principala favorită, care merge în finală, unde va juca în compania învingătoarei din cealaltă semifinală, dintre Ostapenko și Kontaveit.

Tot în acest sezon, jucătoarele române de tenis Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu au ratat calificarea în turul 3 al Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, fiind întrecute cu 2-6, 6-3, 6-1 de cuplul Alize Cornet (Franţa)/Petra Martic (Croaţia), sâmbătă la Melbourne.

Begu şi Buzărnescu, favoritele numărul zece, vor primi un cec de 32.500 dolari australieni.

De asemenea, acestea vor primi 130 de puncte WTA la dublu.



Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...
Ultima oră
Pe aceeași temă