15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăCoronavirusMarea Britanie începe vaccinările împotriva COVID-19 pentru copiii vulnerabili

Marea Britanie începe vaccinările împotriva COVID-19 pentru copiii vulnerabili

Marea Britanie a început vaccinările împotriva COVID-19 pentru copiii vulnerabili din punct de vedere medical, cu vârste între 5 și 11 ani, administrând cu o nouă formulă pediatrică a vaccinului Pfizer BioNTech.

Înainte de lansarea oficială, Xavier Aquilina, în vârstă de unsprezece ani, a devenit unul dintre primii copii care au primit o nouă formulă pediatrică a vaccinului Pfizer BioNTech.

Aquilina, care are epilepsie, a spus că experiența nu a fost atât de stresantă pe cât credea.

„Vaccinarea a fost mai degrabă un fel de durere surpriză, nu a durut atât de mult, ci doar îți dă o mică sperietură. Toată lumea de aici este destul de drăguță și primești un autocolant la sfârșit.”

Noua formulă a vaccinului Pfizer, numită Comirnaty, a primit aprobarea guvernului britanic în decembrie.

Copiii vor primi doar o treime din doza pentru adulți. Vor fi administrate o dată la două luni.

Joseph Todd este directorul acestui centru special de vaccinare: „Cred că este foarte important ca ei (copiii vulnerabili din punct de vedere clinic) să fie aduși și să fie controlați, astfel încât să poată recăpăta un fel de interacțiune socială, să poată reveni la activitățile normale din viața de zi cu zi pe care noi ceilalți le avem.”

Infectările sunt în prezent ridicate în rândul școlilor din Marea Britanie, unele estimări spunând că mai mult de unul din zece elevi sunt testați pozitiv.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă