28.9 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalTrump dฤƒ explicaศ›ii pe 6 ianuarie pentru asaltul Capitoliului din 2021

Trump dฤƒ explicaศ›ii pe 6 ianuarie pentru asaltul Capitoliului din 2021

Fostul preลŸedinte american Donald Trump a anunลฃat marลฃi cฤƒ va organiza o conferinลฃฤƒ de presฤƒ la 6 ianuarie, la un an de la asaltul รฎncheiat cu victime asupra Capitoliului SUA, fostul lider republican fiind acuzat cฤƒ a alimentat revolta, relateazฤƒ Reuters ลŸi AFP, conform agerpres.ro.

Trump a precizat รฎntr-un comunicat de presฤƒ cฤƒ va discuta despre evenimentele din acea zi, cรขnd protestatarii au mฤƒrลŸฤƒluit spre Capitoliu dupฤƒ un discurs al liderului republican la Casa Albฤƒ, dar ลŸi despre alegerile prezidenลฃiale de anul trecut.

Peste 700 de persoane au fost arestate รฎn legฤƒturฤƒ cu asaltul asupra Capitoliului organizat de susลฃinฤƒtorii lui Trump.

Conferinลฃa de presฤƒ se va desfฤƒลŸura la reลŸedinลฃa de la Palm Beach, รฎn Florida, a mai spus fostul preลŸedinte american.

Trump vorbeศ™te despre asaltul Capitoliului din 6 ianuarie 2021, dar acuzฤƒ rezultatul alegerilor din noiembrie 2020

El ลŸi-a reiterat acuzaลฃiile nedovedite privind corectitudinea alegerilor din noiembrie 2020 care au fost cรขลŸtigate de rivalul sฤƒu democrat Joe Biden la o diferenลฃฤƒ de peste ลŸapte milioane de voturi.

Trump a criticat comisia din Congres รฎnsฤƒrcinatฤƒ cu anchetarea acestui asalt asupra Capitoliului, care a ลŸocat SUA ลŸi รฎntreaga lume, spunรขnd cฤƒ este „extrem de pฤƒrtinitoare”.

Comisia ar trebui sฤƒ ancheteze mai degrabฤƒ „alegerile frauduloase din 2020”, a spus el.

„Voi organiza o conferinลฃฤƒ de presฤƒ la 6 ianuarie la Mar-a-Lago pentru a discuta despre toate aceste puncte ลŸi despre alte lucruri”, a transmis Trump.

„Pรขnฤƒ atunci, nu uitaลฃi cฤƒ insurecลฃia a avut loc la 3 noiembrie”, ziua alegerilor prezidenลฃiale, a declarat el.

Trump a lฤƒsat de รฎnลฃeles รฎn ultimele luni cฤƒ ar putea candida pentru un nou mandat รฎn 2024.

Comisia din Congres pe care el o atacฤƒ รฎncearcฤƒ sฤƒ facฤƒ luminฤƒ asupra evenimentelor de la 6 ianuarie 2021, cรขnd mii de susลฃinฤƒtori ai lui Trump au luat cu asalt sediul Congresului SUA รฎn รฎncercarea de a-i รฎmpiedica pe aleลŸi sฤƒ certifice victoria lui Biden la alegeri.

Fostul preลŸedinte รฎncearcฤƒ prin toate mijloacele sฤƒ รฎmpiedice aceastฤƒ comisie sฤƒ se apropie prea mult ลŸi sฤƒ ajungฤƒ รฎn posesia unor documente care ar putea sฤƒ รฎl incrimineze. El a avut numeroase recursuri รฎn justiลฃie, pรขnฤƒ acum fฤƒrฤƒ succes.

Citiศ›i Romรขnia Liberฤƒ ศ™i pe Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Testamentul actorului Alain Delon a fost transmis celor trei copii

La aproape o lunฤƒ de la decesul lui Alain Delon, testamentul actorului a fost transmis celor trei copii ai sฤƒi, care nu aveau o...

Rada Supremฤƒ ucraineanฤƒ a validat demisia lui Dmitro Kuleba

Rada Supremฤƒ ucraineanฤƒ (parlamentul) a aprobat joi cu 240 de voturi - minimum necesar fiind de 226 de voturi - demisia prezentatฤƒ รฎn ajun...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ