18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalExportul de gaze naturale din Rusia a scăzut în ultima lună

Exportul de gaze naturale din Rusia a scăzut în ultima lună

Exportul de gaze naturale din Rusia spre Europa a scăzut în luna noiembrie. Potrivit unui raport Gazprom, exporturile au crescut în primele 11 luni ale anului cu 6,6% în ritm anual, până la 171,5 miliarde metri cubi.

Livrările de gaze naturale din Rusia au scăzut în noiembrie

Astfel, s-a observat o încetinire comparativ cu ritmul de creştere de 10,4% înregistrat în primele zece luni ale anului. O asemenea tendință s-a sesizat și în exporturile către România. Acestea au crescut cu 221,8% în primele 11 luni ale acestui an. În primele 10 luni au înregistrat o creştere de 272,2%.

Cu toate acestea, Gazprom nu a dezvăluit cifre referitoare la cantitatea de gaze livrate pentru fiecare țară. Potrivit raportului, exporturile de gaze către România au înregistrat cea mai mare creştere din rândul tuturor pieţelor. Alte state care au înregistrat creșteri sunt  Serbia (85,8%), Slovenia (53,9%) şi Bulgaria (43,8%).

„Ţărilor spre care Gazprom a exportat deja mai multe gaze naturale decât pe întreg parcursul anului 2020, Germania, Turcia, Italia, Bulgaria, România şi Serbia, li s-au adăugat în luna noiembrie Grecia, Slovenia, Elveţia, Macedonia de Nord şi Bosnia-Herţegovina”, a subliniat Gazprom.

Cifrele indică o scădere a vânzărilor în Europa şi Turcia anul trecut, de 175 miliarde metri cubi. Cererea a fost afectată de pandemia de Covid-19, însă anul acesta compania rusească se aşteaptă ca vânzările sale în Europa şi Turcia să urce la 183 miliarde metri cubi.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă