1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalExportul de gaze naturale din Rusia a scăzut în ultima lună

Exportul de gaze naturale din Rusia a scăzut în ultima lună

Exportul de gaze naturale din Rusia spre Europa a scăzut în luna noiembrie. Potrivit unui raport Gazprom, exporturile au crescut în primele 11 luni ale anului cu 6,6% în ritm anual, până la 171,5 miliarde metri cubi.

Livrările de gaze naturale din Rusia au scăzut în noiembrie

Astfel, s-a observat o încetinire comparativ cu ritmul de creştere de 10,4% înregistrat în primele zece luni ale anului. O asemenea tendință s-a sesizat și în exporturile către România. Acestea au crescut cu 221,8% în primele 11 luni ale acestui an. În primele 10 luni au înregistrat o creştere de 272,2%.

Cu toate acestea, Gazprom nu a dezvăluit cifre referitoare la cantitatea de gaze livrate pentru fiecare țară. Potrivit raportului, exporturile de gaze către România au înregistrat cea mai mare creştere din rândul tuturor pieţelor. Alte state care au înregistrat creșteri sunt  Serbia (85,8%), Slovenia (53,9%) şi Bulgaria (43,8%).

„Ţărilor spre care Gazprom a exportat deja mai multe gaze naturale decât pe întreg parcursul anului 2020, Germania, Turcia, Italia, Bulgaria, România şi Serbia, li s-au adăugat în luna noiembrie Grecia, Slovenia, Elveţia, Macedonia de Nord şi Bosnia-Herţegovina”, a subliniat Gazprom.

Cifrele indică o scădere a vânzărilor în Europa şi Turcia anul trecut, de 175 miliarde metri cubi. Cererea a fost afectată de pandemia de Covid-19, însă anul acesta compania rusească se aşteaptă ca vânzările sale în Europa şi Turcia să urce la 183 miliarde metri cubi.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

George Simion a sărbătorit Ziua Culturii Naționale cu aproape o mie de invitați, fără mască

George Simion a sărbătorit Ziua Culturii Naționale cu aproape o mie de invitați. Cei mai mulți dintre aceștia nu purtau mască. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă,...

Cutremur puternic în Grecia, resimțit în Atena

Cutremur puternic în Grecia. Seismul a avut magnitudinea de 5,4 grade. Potrivit informațiilor, seismul a fost resimțit cu precădere în partea de nord a țării,...

Scandalul facturilor uriașe. Ministrul Energiei promite miracolul

Legea plafoanelor și compensării la energie electrică va fi modificată săptămâna viitoare în ședință de guvern, astfel încât furnizorii care au calculat eronat facturile...
Ultima oră
Pe aceeași temă