18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăȘtirile zileiCum se fac testele de salivă. Rafila și Cîmpeanu explică procedura pas...

Cum se fac testele de salivă. Rafila și Cîmpeanu explică procedura pas cu pas – VIDEO

Cum se fac testele de salivă. Miniștrii Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu demonstrează pas cu pas cum pot folosi elevii aceste teste de salivă pentru depistarea Covid-19.

Ministrul Sănătății., Alexandru Rafila, și cel al Educației, Sorin Cîmpeanu, au realizat trei clipuri pentru ca elevii și părinții lor să înțeleagă mai bine modul de utilizare a testelor de salivă pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 la copii.

YouTube video

În primul clip, postat pe Facebook, ministrul Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila, explică în detaliu toate componentele şi felul în care se folosesc aceste teste.

YouTube video

Al doilea test este exemplificat de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în calitate de cadru didactic, iar în al treilea videoclip este prezentat modul în care se pregătesc testele antigen pe bază de salivă.

Primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane de bucăţi au ajuns în teritoriu pe 25 noiembrie.

YouTube video

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă