17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportFotbalRaed Arafat „a eliminat” al 12-lea jucător al României. Egal cât un...

Raed Arafat „a eliminat” al 12-lea jucător al României. Egal cât un eșec cu Islanda

Pe Raed Arafat, șeful DSU, nu l-a interesat fotbalul și nu fost de acord să lase al 12-lea jucător pentru România-publicul- să ajute la calificarea pentru barajul Mondialului din 2022.

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu echipa Islandei, 0-0, joi seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

România are acum şansa a doua de a ajunge la baraj, fiind la mâna rezultatelor. Pentru a încheia pe locul al doilea, care asigură barajul pentru Mondialul din Qarar, tricolorii trebuie să câştige duminică în Liechtenstein, iar Islanda să nu piardă în Macedonia de Nord.

A contat și faptul că nu am avut suporteri în tribune. FRF nu a primit derogare pentru nici măcar 30% din capacitatea stadionului pentru cei cu certificat verde.

Nimic nu a împins decisiv naționala României către victorie. Bara lui Ianis Hagi, din minutul 85, la poarta islandeză nu a avut puterea de a-i face mai lucizi și mai determinați pe tricolori în ultimele minute ale meciului.

România ocupă locul 3, cu 13 puncte, și are nevoie ca Macedonia de Nord să nu facă mai mult de un egal în ultima partidă cu Islanda, de pe teren propriu, în condițiile în care se presupune că va câștiga ultimul meci, cu Liechtenstein.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, s-a declarat marţi, la o conferinţă de presă, extrem de dezamăgit faţă de faptul că suporterii români nu pot susține naționala de fotbal la ultimul meci de pe teren propriu, din campania de calificare la Cupa Mondială, împotriva Islandei, de pe Stadionul Ghencea.

„ Am sperat până în ultima clipă că vom avea suporteri pe stadion. În general, am preferat să nu vorbesc despre politică, despre măsurile care se iau, dar mi se pare ceva incredibil. Ne vaccinăm ca să putem merge la mall, într-un spațiu închis, dar nu suntem primiți pe stadioane, într-un spațiu deschis.”, a răbufnit antrenorul naționalei de fotbal a României, Mirel Rădoi.

Antrenorul României crede că permiterea accesului, pe baza certificatului verde, la meciul de fotbal România-Islanda, extrem de important pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar 2022, ar fi motivat suporterii să se vaccineze.

„ Îmi cer scuze că fac paranteza aceasta, dar în momentul acesta, cea mai bună campanie pentru vaccinare era ca oamenii să poată să vină la acest meci. Asta nu înseamnă că eu sunt pentru sau împotriva vaccinării. Până la urmă, fiecare e liber să aleagă ce vrea, dar cred că în momentul de față și România, și echipa națională, și suporterii români aveau nevoie să participe la un astfel de eveniment sportiv.”, a mai adăugat Mirel Rădoi.

Acesta a discutat despre şansele tricolorilor de a câştiga partida de joi seara de la București.

„ Comparând meciul de joi cu barajul jucat împotriva Islandei, anul trecut, în noiembrie, Rădoi consideră că „echipa arată o mult mai mare determinare, am câştigat lucruri ca spirit de echipă, spirit de sacrificiu, şi asta contează, s-au văzut în ultimele partide, şi de acum încolo, indiferent de adversar, trebuie să le păstrăm. Din aceste puncte de vedere, echipa arată mult mai bine acum decât arăta la meciul de baraj cu Islanda.”, a spus antrenorul României.

Pe fondul scăderii incidenței pandemiei în București și în țară, FRF a făcut demersurile necesare pentru ca meciul de fotbal România-Islanda să se joace cu spectatori în tribune.
FRF aștepta decizia CNSU de schimbare a restricțiilor Covid pentru a demara operațiunea de vânzare on-line a tichetelor la meciul cu nordicii.

FRF a solicitat derogare pentru prezența suporterilor la partida cu Islanda, dar Arafat l-a lăsat pe al 12-lea jucător pentru România acasă

Răzvan Burleanu afirma că, în urma discuțiilor cu conducerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, începând de luni, 8 noiembrie, ar fi fost posibil să fie iar permis accesul publicului la competițiile sportive. FRF aștepta și o derogare de la CNSU pentru meciul de joi seara cu Islanda.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a dat de înțeles de vineri că meciul dintre România și Islanda se va disputa fără spectatori.

Raed Arafat a explicat că România are alte priorități în momentul de față și toată lumea trebuie să țină cont de restricții, astfel că Federația Română de Fotbal nu va primi o derogare din partea autorităților responsabile.

Răspunsul a fost cu siguranță dezamăgitor pentru fanii naționalei de fotbal.
„În acest moment, nu știu să se agreeze oricare derogare, în situația în care ne aflăm. Nu știu de derogări, nu știu să existe intenția de a aproba derogări la acest moment. Avem o situație serioasă, trebuie să ne concentrăm pe măsurile care sunt.

Trebuie să vedem cum să ieșim din situația asta, să scadă presiunea de pe sistemul sanitar. Când dai o derogare, începe lanțul derogărilor, pentru că vor veni și alte competiții. Înainte, au fost cerute derogări pentru competiții de la Cluj, care nu s-au dat, pentru tenis, nici aici nu cred că se vor da derogări”, a transmis Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă.”

Nu același lucru l-a făcut atunci când s-a organizat congresul PNL cu 5000 de oameni într-un spațiu închis. Era vorba de „ echipa câștigătoare”. Înțelegerea cu „arbitrul jocului politic” din dealul Cotrocenilor nu trebuia deranjată.
Oricum, la fotbal, victoriile sunt rare și nu mai sunt atât de „răsunătoare” ca în alte vremuri când aveam Regi în teren.

FRF era pregătită ca în cazul unei decizii derogatorii și favorabile a CNSU să pună în vânzare pe online în jur de 14000 de bilete.

„ Totul este pregătit, așteptăm doar decizia CNSU și cu un click, demarăm vânzarea de bilete on-line pentru confruntarea cu Islanda. Vom scoate la vânzare 14.000 de tichete, dacă va fi permis accesul în proporție de 50% din capacitatea stadionului.
Era păcat să jucăm fără suporteri, mai ales că este un meci atât de important, pentru calificarea la barajul pentru Mondialul de la anul. Prețurile vor fi la fel ca și la întâlnirea cu Armenia, 70 de lei la tribune și 35 de lei la peluze”, conform FRF.

Astfel, Arafat a refuzat României al 12-lea jucător: Publicul! Ceea ce a contat pentru calificarea la barajul pentru Mondialul din Qatar 2022!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...

Banner de campanie al lui Nicușor Dan, lângă bălării de peste 1 m înălțime. FOTO

Imagini surprinse de jurnaliștii cotidianului național ROMÂNIA LIBERĂ arată iarbă și buruieni înalte de peste un metru, în mijlocul Capitalei, lângă Palatul Parlamentului, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă