12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleBeautyPleoapele lăsate pot afecta vederea periferică. Ce soluții avem pentru o privire...

Pleoapele lăsate pot afecta vederea periferică. Ce soluții avem pentru o privire întinerită

Efectul nedorit al pleoapelor căzute nu este doar unul estetic, ci și funcțional, afectându-ne inclusiv vederea periferică. Această problemă poate apărea chiar și la vârste tinere, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților. Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne explică ce determină aceste transformări estetice și ce șanse există pentru corectarea lor. 

“Odată cu înaintarea în vârstă, pielea din jurul ochilor își pierde din fermitate, întrucât scade nivelul de colagen și de grăsime, oasele feței pierd din volum, iar ligamentele care sustin pielea se atrofiază. Toate aceste schimbări accentuează semnele îmbătrânirii, iar zona ochilor este printre cele mai afectate. Pe lângă faptul că avem un aspect estetic îmbătrânit, trist și obosit, vederea periferică poate fi afectată. 

Există multe cauze posibile ale pleoapelor căzute, afecțiune denumită ptoză, acestea variind de la cauze naturale până la afecțiuni mai grave. Oricine se poate confrunta la un moment dat cu această problemă și studiile arată că nu există diferențe substanțiale de prevalență între sexe sau etnii. 

Cu toate acestea, căderea pleoapelor apare cel mai frecvent la adulții vârstnici din cauza procesului natural de îmbătrânire. Mușchiul levator este responsabil pentru ridicarea pleoapei. Pe măsură ce îmbătrânești, acel mușchi se întinde și, prin urmare, duce la căderea pleoapei.

Persoane de toate vârstele pot fi afectate de această problemă. Uneori cauza exactă este necunoscută, alteori poate ține de traume sau o problemă de ordin neurologic.

Dacă pleoapele sunt căzute, ar putea fi un semn al unei afecțiuni subiacente, mai ales dacă problema afectează ambii ochi. Dacă doar una dintre pleoape cade, aceasta poate fi rezultatul unei leziuni nervoase. Chirurgia cataractei este uneori de vină pentru dezvoltarea ptozei, ca urmare a întinderii mușchiului levator.

În unele cazuri, pleoapa căzută este cauzată de afecțiuni mai grave, cum ar fi un accident vascular cerebral, o tumoare cerebrală sau cancerul nervilor sau al mușchilor.

Tulburările neurologice care afectează nervii sau mușchii ochilor – cum ar fi miastenia gravis – pot duce, de asemenea, la ptoză.

În cele mai multe cazuri, însă, avem de a face cu efectul înaintării în vârstă, accentuată de un stil de viață dezordonat (fumat, consum de alcool, somn insuficient, lipsa îngrijirii pielii)”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad. 

Cum eliminăm pielea în exces ca să arătăm mai tineri

“Pleoapele căzute nu pot fi tratate cu adevărat cu niciun produs de îngrijire a pielii, în special dacă se află într-un stadiu avansat. În aceste condiții, singura opțiune este de a scăpa de excesul de piele pe cale chirurgicală, aducând zona superioară a ochilor în stadiul în care se afla în tinerețe. Iar acest lucru se face cu ajutorul blefaroplastiei, o intervenție minim-invazivă, rapidă, o tehnică specială pe care am dezvoltat-o în clinica noastră în ultimii ani. Nu este nevoie de internare, nici de anestezie generală. Durează 45 de minute, se realizează doar cu anestezie locală, recuperare de doar câteva zile, nelăsând cicatrici. Blefaroplastia rezolvă problemele estetice din zona ochilor, fie că vorbim de exces de piele, de aspect obosit al privirii ori de asimetrii. Pacientul se poate întoarce de a doua zi la serviciu. După o săptămână se extrag firele fine, iar perioada de recuperare se încheie. Avem o cerere mare și din partea bărbaților. Ochii sunt, până la urmă, oglinda sufletului și primul contact pe care îl avem cu cei din jur. De aceea, cu toții ne dorim să ne păstrăm tinerețea și frumusețea ochilor cât mai mult timp”, încheie medicul Iancu Morad. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă