15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăPoliticăRectificarea bugetară va fi adoptată în această săptămână

Rectificarea bugetară va fi adoptată în această săptămână

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că rectificarea bugetară va fi aprobată într-o altă şedinţă de guvern din această săptămână.

„Va mai fi o şedinţă de guvern pentru aprobarea rectificării bugetare, săptămâna aceasta”, a spus Cîţu, întrebat, la Parlament, când va fi aprobată rectificarea bugetară, după ședința de guvern de luni.

Despre semnale de la Bruxelles în privinţa Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, premierul a spus: „Obiectivul nostru este ca PNRR să fie aprobat până la finalul lunii septembrie şi ne ţinem de acest obiectiv”.

La rândul său, ministrul finanțelor, Dan Vîlceanu, a spus că nu vor fi influenţe majore în sumele prevăzute la rectificare.

„Nu cred că vor fi influenţe majore în sumele pe care le-am prevăzut la această rectificare bugetară. Pe de altă parte, există într-adevăr venituri mai mari în această perioadă în acest an, dar şi cheltuieli mai mari şi trebuie să recunoaştem asta. Sunt cifre până la urmă publice. Dar pe de altă parte, aşa cum Consiliul Fiscal spunea că sunt venituri one-off, adică încasăm practic ce au amânat contribuabilii de anul trecut, să ştiţi că şi partea de cheltuieli sunt doar pentru această perioadă. Şi din punctul acesta de vedere cred că printr-o colectare constantă mai bună şi printr-o mai bună gestionare pe partea de cheltuieli vom reuşi să ţinem deficitul la ţinta pe care ne-am propus-o la această rectificare – 7,13% – şi sperăm ca spre finalul anului să putem să şi reducem puţin de la această ţintă pe care ne-am propus-o la rectificare”, a spus Dan Vîlceanu.

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă