13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăȘtirile zileiUn angajat al Centrului de Recuperare Neuropsihică Călineşti, reținut pentru moartea unui...

Un angajat al Centrului de Recuperare Neuropsihică Călineşti, reținut pentru moartea unui pacient

Tribunalul Prahova a admis, marţi, propunerea formulată de procurori şi a hotărât arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată de inculpat, dar este executorie.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, suspectul, reţinut în urmă cu o zi, este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte şi două infracţiuni de purtare abuzivă.

Pacientul a decedat la câteva zile după ce ar fi fost bătut de către un angajat al unităţii, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, pe 5 august, poliţiştii Secţiei nr. 2 Rurală Floreşti au fost sesizaţi de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti că, în jurul orei 6,50, un pacient în vârstă de 61 de ani a decedat.

Sursele au spus că persoana în cauză a avut un conflict, pe 1 august, cu un alt pacient din centru, iar un angajat al unităţii ar fi intervenit pentru aplanare, lovindu-l pe cel care ulterior a decedat.

La acel moment, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu pe 4 august, când s-a constatat că pacientul se simţea rău. Acesta a fost dus la spital, însă nu a fost dispusă internarea lui, bărbatul revenind la centrul din Călineşti, unde a decedat a doua zi, au precizat sursele citate.

Cele mai citite

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă