21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăȘtirile zileiUn angajat al Centrului de Recuperare Neuropsihică Călineşti, reținut pentru moartea unui...

Un angajat al Centrului de Recuperare Neuropsihică Călineşti, reținut pentru moartea unui pacient

Tribunalul Prahova a admis, marţi, propunerea formulată de procurori şi a hotărât arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată de inculpat, dar este executorie.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, suspectul, reţinut în urmă cu o zi, este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte şi două infracţiuni de purtare abuzivă.

Pacientul a decedat la câteva zile după ce ar fi fost bătut de către un angajat al unităţii, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, pe 5 august, poliţiştii Secţiei nr. 2 Rurală Floreşti au fost sesizaţi de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti că, în jurul orei 6,50, un pacient în vârstă de 61 de ani a decedat.

Sursele au spus că persoana în cauză a avut un conflict, pe 1 august, cu un alt pacient din centru, iar un angajat al unităţii ar fi intervenit pentru aplanare, lovindu-l pe cel care ulterior a decedat.

La acel moment, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu pe 4 august, când s-a constatat că pacientul se simţea rău. Acesta a fost dus la spital, însă nu a fost dispusă internarea lui, bărbatul revenind la centrul din Călineşti, unde a decedat a doua zi, au precizat sursele citate.

Cele mai citite

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă