15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialLideri ai grupului Stat Islamic, ucişi în raiduri aeriene

Lideri ai grupului Stat Islamic, ucişi în raiduri aeriene

Un oficial american a anunțat că mai mulți lideri ai grupului terorist sunnit Stat Islamic au fost ucişi în raidurile aeriene efectuate în Irak şi Siria de coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite, informează Mediafax.

"Aceste decese sunt rezultatul unei serii de raiduri aeriene efectuate în ultimele zile", a declarat oficialul american, sub protecţia anonimatului.

Coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite, formată din peste 60 de ţări, a efectuat 61 de raiduri aeriene, în ultimele zile, în nordul Irakului.

În acelaşi timp, serviciile de securitate irakiene şi miliţiile comunităţii kurde au obţinut victorii în zona Muntelui Sinjar, fieful grupului terorist Stat Islamic.

Miliţiile kurde din Irak, susţinute aerian şi logistic de coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite, au anunţat joi că au reuşit să recucerească o zonă de 100 de kilometri pătraţi care era ocupată de grupul terorist Stat Islamic, în nord-vestul Irakului, la frontiera cu Siria.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a proclamat un "califat islamic". Gruparea teroristă a executat prin decapitare trei cetăţeni americani şi doi britanici.

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...
Ultima oră
Pe aceeași temă