17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportIohannis critică procurorii pentru încurajarea "telejustiţiei"

Iohannis critică procurorii pentru încurajarea “telejustiţiei”

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat procurorii pentru că încurajează "telejustiţia". Şeful statului a precizat că o comunicare mai seacă din parte DNA ar fi de apreciat şi mai puţin "zornăit de cătuşe".

Iohannis a făcut referire la cazul Elenei Udrea, intens mediatizat, dar şi la situaţia în care se află Victor Ponta, după ce cumnatul lui a fost arestat într-un dosar de fraudare a fondurilor europene. 

'"Eu cred că anumite aspecte ar fi putut fi atenuate. Să vedem mai puţin zornăit de cătuşe şi să aflăm prin comunicate seci ce s-a întamplat", a declarat şeful statului.

​Citeşte şi: Iohannis, "uşor iritat" după votul Senatului în cazul lui Vosganian

O alta critică adusa procurorilor vizează scurgerea de informaţii din dosare către jurnalişti. Mai mult, preşedintele intenţionează sî discute acest aspect cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

"Este nevoie de schimbare şi în legislaţie. E nevoie de o îmbunătăţire inclusiv a respectului de sine la toţi cei care vin în contact cu aceste cauze şi unii, cu siguranţă, atunci ajung la concluzia că nu trebuie să dea o copie a dosarului jurnaliştilor dupa cinci minute după ce au primit dosarul", a adăugat Klaus Iohannis.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă