19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportIohannis critică procurorii pentru încurajarea "telejustiţiei"

Iohannis critică procurorii pentru încurajarea “telejustiţiei”

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat procurorii pentru că încurajează "telejustiţia". Şeful statului a precizat că o comunicare mai seacă din parte DNA ar fi de apreciat şi mai puţin "zornăit de cătuşe".

Iohannis a făcut referire la cazul Elenei Udrea, intens mediatizat, dar şi la situaţia în care se află Victor Ponta, după ce cumnatul lui a fost arestat într-un dosar de fraudare a fondurilor europene. 

'"Eu cred că anumite aspecte ar fi putut fi atenuate. Să vedem mai puţin zornăit de cătuşe şi să aflăm prin comunicate seci ce s-a întamplat", a declarat şeful statului.

​Citeşte şi: Iohannis, "uşor iritat" după votul Senatului în cazul lui Vosganian

O alta critică adusa procurorilor vizează scurgerea de informaţii din dosare către jurnalişti. Mai mult, preşedintele intenţionează sî discute acest aspect cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

"Este nevoie de schimbare şi în legislaţie. E nevoie de o îmbunătăţire inclusiv a respectului de sine la toţi cei care vin în contact cu aceste cauze şi unii, cu siguranţă, atunci ajung la concluzia că nu trebuie să dea o copie a dosarului jurnaliştilor dupa cinci minute după ce au primit dosarul", a adăugat Klaus Iohannis.

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă