16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSănătateCopiii de azi, în faţa jocurilor copilăriei de altădată

Copiii de azi, în faţa jocurilor copilăriei de altădată

Eveniment inedit la Ploieşti. Copiii sunt invitaţi duminică, la Sala Sporturilor Olimpia pentru un pic de mişcare. Mişcare altfel, mişcarea copilăriei de altădată.

Evenimentul este programat între orele 15-18 şi este structurat pe 10 “ateliere”. Copiii se vor juca “Leapşa”, “Raţele şi vănătorii”, “Ţară, tară, vrem ostaşi!”, “Şotronul”, “Ursul doarme şi visează”, sau vor încerca să tragă la ţintă cu ţeava, vor mima, vor sări coardă, iar fetele vor încerca jocul “Elasticul”.

Printre invitaţii surpriză la eveniment se află Leonard Doroftei.

“Scopul nostru în această acţiune îl reprezintă promovarea ”copilăriei de altădată”- a  vremurilor când ne jucam cu toţii, fete şi băieţi, ne făceam prieteni noi, ne bucuram de clipele petrecute împreună  cu prietenii noştri, când se creau prietenii adevarate, nu prietenii virtuale, iar totul se încheia la apariţia părinţilor.  Ei veneau în spatele blocului şi ne reaminteau de obligaţiile şcolare pentru  a doua zi, iar noi ceream acel veşnic răgaz de cinci minute! Păcat că în aceste vremuri nu mai avem aceleaşi activităţi constructive, distractive, educative, prin care copiii să facă mişcare, lege prietenii şi să înveţe să se joace sănătos. Vrem să îi luăm din faţa calculatorului, a televizorului, să îi scoatem în spatele blocului pentru a se juca, pentru a lega relaţii de prietenie, pentru a învăţa ce înseamnă să te poţi sprijini pe alţii, să capeţi încredere în alţii.Noi, ca părinţi, ar trebui să le oferim copiilor noştri măcar o oră pe zi din toată această bucurie. Seara, înainte de culcare, le putem aduce aminte cum părinţii sau bunicii noştri ne citeau poveşti, iar noi încercam să nu adormim pentru a asculta povestea până la capăt. Credeţi că putem face şi noi acest lucru pentru copiii nostri?”, este mesajul organizatorilor pentru părinţi.

Copiii vor primi, printre premii, tricouri “Copilăria de altădată”, ciocolată cu Rom, ciocolată “Scufiţa Roşie”, bomboane “Cip Cip”, gumă “Turbă”, “Eugenia” sau suc Brifcor.

 

 

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă