12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInternaționalMihail Gorbaciov îşi va lansa testamentul său politic

Mihail Gorbaciov îşi va lansa testamentul său politic

Intitulată “Viitorul lumii globale”, opera fostului lider, acum în vârstă de 88 de ani, urmează să fie lansată în plan mondial, pe 23 septembrie în Germania şi pe 2 octombrie în Franţa, la Flammarion.

“Politica mondială se află pe o pantă extrem de periculoasă (…) Activităţile militare actuale au caracteristicile unui adevărat război”, avertizează Mihail Gorbaciov, potrivit unor extrase din cartea sa dezvăluite de editor.

Fostul Premiu Nobel pentru Pace apreciază că “garantarea păcii este condiţia esenţială pentru gestionarea unor probleme globale precum criza de mediu, terorismul internaţional, migraţiile şi toate celelalte provocări asupra cărora se concentrează obligatoriu atenţia statelor şi organizaţiilor internaţionale”.

Cartea va fi publicată cu puţin timp înainte de cea de-a 30-a aniversare, pe 9 noiembrie, a căderii Zidului Berlinului, eveniment produs în timp ce Mihail Gorbaciov conducea URSS, potrivit Agerpres. 

Cele mai citite

Ajutor de la UE pentru restructurare companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a dat undă verde planului României de a acorda un ajutor de stat pentru restructurare, în valoare de 95,3 milioane EUR, către...

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă